nincs több bohóckodás

2017.09.07. 20:29

Rövidebb lesz a Premier League átigazolási időszaka

Rövidebb lesz az átigazolási időszak az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő együttesek számára, erről a Premier League klubvezetői döntöttek a csütörtöki részvényesi ülésen.

Az átigazolási időszak eddig – igazodva a legtöbb európai bajnoksághoz – augusztus 31-én zárult, míg a jövőben a szezon első bajnokiját megelőző csütörtök 17 óra lesz a végső határidő.

Idén a Premier League augusztus 11-én rajtolt, húsz nappal az átigazolási időszak zárását megelőzően. Így a jövőben nem fordulhat majd elő olyan, mint idén: Alex Oxlade-Chamberlain az Arsenalban játszott a Liverpool ellen, majd négy nappal később a londoniakat 4-0-ra legyőző csapathoz szerződött.

Az új szabály csak a játékosok vételét korlátozza, az eladásukat nem. Az angol másod-, harmad- és negyedosztályra a mostani változás nem vonatkozik, de az érintett klubok szeptember 21-i ülésén szintén napirendre kerül majd a téma.

Az átigazolási időszak mostaninál korábbi zárását, a bajnoki nyitányokhoz való igazítását több európai klub, valamint a kontinens sportági szövetségének (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin is támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában