Elfogás

2022.11.17. 10:26

44 szír migránst fogtak egyetlen teherautóban Lőrincinél a rendőrök

Olvasónk a 21-es út melletti benzinkúttól jelezte: több mint negyven migránst szállítottak ki a rendőrök egy kisbuszból.

Forrás: Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A heol.hu értesülései szerint csütörtökön reggel 44 migránst fogtak a rendőrök Lőrinciben, a mátravidéki erőműi benzinkútnál. Olvasónk a helyszínen járt, amikor elmondása szerint a férfiakat egyetlen (!) kisbuszból szállították ki a zsaruk, reggel kilenckor még tartott a helyszínelés, állítólag legalább öt rendőrautó tartózkodik a helyszínen.

Megkerestük a Heves Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivőjét az ügyben. Soltész Bálint kérdésünkre elmondta:

A 21-es számú főúton Lőrinci közelében, november 17-én kora reggel a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján megállítottak egy magyar hatósági jelzésű tehergépkocsit.

A jármű rakterében 44, magát szír állampolgárnak valló személy - köztük hét gyermekkorú - tartózkodott, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították őket a Hatvani Rendőrkapitányságra.

Elszámoltatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az illegális migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A gépjármű szerb állampolgárságú sofőrje ellen embercsempészés bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában