Orvadász

2023.05.24. 08:01

Tilalom alatt lőtték ki a szarvast a Mátrában

Tudtak a korlátozásról, mégis kilőtték az állatot.

HEOL

A két terhelt múlt csütörtökön a kora esti órákban Mátraszőlős külterületén vadászott, és kilőttek egy szarvasbikát. Annak ellenére tették ezt, hogy vadászati tilalom van érvényben az állat elejtésére március 1. és augusztus 31. között. A két férfi erről a korlátozásról tudott, mégis úgy döntöttek, hogy kilövik az állatot a vadásztársaság tudta nélkül. Mindezt a Magyar Nemzet írta meg.

Az elejtett szarvast a helyszínen kizsigerelték, és a húsát hazavitték. Az engedély nélküli vadászattal félmillió forintos kárt okoztak - írja a Magyar Nemzet. - A két férfi lakásán a rendőrök házkutatást tartottak, több csomag vadhúst találtak a fagyasztókban, amit lefoglaltak. Az idősebb gyanúsítottnál tiltott vadászatra alkalmas eszközök kerültek elő, köztük éjjellátó, hangtompító és hőkamera is. Ezeken felül illegálisan tartott fegyverek és lőszerek birtokában is voltak. A hatóság a lőfegyvereket és a több mint ezerkétszáz darab lőszert szintén lefoglalta.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói az elkövetőket előállították. Az ötvennyolc éves férfit orvvadászat és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett, társát orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták – ismertette a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában