Börtön a Városért

2023.07.11. 19:00

Rabok takarították az Érsekkertet a borünnep után

Már 126. alkalommal takarítottak.

Molnár Helga

Hat fogvatartott végzett parkgondozási feladatokat az Érsekkertben

Forrás: Heves Vármegyei Büntetés-Végrehajtási Intézet

A Börtön a Városért program részeként kedden hat fogvatartott végzett parkgondozási feladatokat a hétvégén megrendezett Egri Bor Ünnepe helyszínén, az Érsekkertben – írja a Heves Vármegyei Büntetés-Végrehajtási Intézet honlapján. Az Egri Bor Ünnepe egy négynapos borgasztronómiai fesztivál, melyet idén július 6-a és 9-e között rendeztek meg az Érsekkertben. A minden évben megrendezett eseményen egy igazán jó közösségi élményben lehetett részük az ide látogatóknak, ahol megízlelhették a legjobb borvidéki borokat, ingyenes koncerteken vehettek részt, és fantasztikus ételeket kóstolhattak meg.

A Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet 2008-ban indította el a Börtön a Városért programot azzal a céllal, hogy erősítse mind a fogvatartottak, mind az intézet közösségi szerepvállalását, elősegítse az elítéltek reintegrációját. Hagyomány már, hogy a nagyobb ünnepekhez kapcsolódóan a fogvatartottak teszik rendbe az ünnepségek helyszíneit. Az elítéltek ezúttal parkgondozói munkálatokat végeztek az Érsekkertben a Bor Ünnepét követően.

Érdekesség, hogy a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny zsűrije szerdán tekinti meg a park tavaly díjazott különleges fasorát, amit szintén a fogvatartottak takarítottak meg a zsűrizés előtt. A fogvatartottak a Börtön a Városért program keretében már 126. alkalommal takarítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában