Oklevélátadó

2023.03.08. 17:29

A rácsok mögül érkezik a segítség: elismerték a Börtön a városért programban dolgozók munkáját

Kezdetben nem hozták a fogvatartottakat a belvárosba, hogy ne keltsenek riadalmat, ám sosem történt rendkívüli eset, például szökés. Tizenöt esztendeje tesznek a városért.

M. H.

Simon Tamás bv. százados, a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet sajtóreferense és Molnár Tamás parancsnok

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Tizenöt évvel ezelőtt kezdődött Egerben a Börtön a városért program, ezt ünnepelték meg szerdán a városháza dísztermében. Elhangzott, a program széleskörű támogatást kapott a kezdetektől. A rabok munkájukkal hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak. Eddig hulladékot gyűjtöttek, parkot takarítottak, gondoztak. 

Mirkóczki Ádám polgármester szerint makulátlan az együttműködés a felek között, s reméli, hosszú évtizedekig fennállhat ez még.

Molnár Tamás, alezredes, a Heves Vármegyei Büntetés-Végrehajtási Intézet parancsnoka elmondta, 2008-ban indult a program, az első munkájuk az Eged-hegyi Kéktúra útvonalának tisztítása volt.

– Akkor nagyon új volt mindez, de azóta országosan elterjedt ez a kezdeményezés. Egerben háromoldalú megállapodást kötöttünk. Eger önkormányzata jelöli ki a helyszínt, a bv. intézet biztosítja a szállítást és az őrzést, a Városgondozás Kft. pedig a szakmai irányításról illetve az eszközökről gondoskodik – részletezte.

Céljuk mindezzel a társadalmi szerepvállalás erősítése, közösségi értékek létrehozása, a társadalmi elismertségük erősítése.

– A fogvatartottaknak ez remek lehetőség a jóvátételre a társadalomnak, s arra, hogy bizonyítsanak önmaguknak is – hangsúlyozta. Ezt követően felsorolta, mi mindent csináltak eddig, s hány helyszínen.

– Idén új elemmel bővült a tevékenységünk. Belső munkavégzés is folyik, hulladékgyűjtőket és közterületi padokat szállítunk be az intézetbe, s itt festik le azokat a rabok – tette hozzá a parancsnok.

A köszöntők után oklevéllel jutalmazták mindazokat, akik a programban tevékenykedtek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában