Nyolc év után

2023.09.21. 09:13

A Sas úti kalapácsos gyilkosság ügyében hirdet ítéletet az Egri Törvényszék csütörtökön

Portálunk számos alkalommal írt már arról a gyilkosságról, ami nyolc éve történt. Az áldozatot kalapáccsal agyoncsapták, bebetonozták, a holteste azonban öt év után került csak elő egy egri kútból. A büntetőeljárás végére szeptember 21-én pontot – vélhetően nem jogerősen – az Egri Törvényszék, hiszen csütörtökre tűzte ki azt a tárgyalást, amelyen ítéletet hirdet az elsőfokon eljáró bíróság.

Sike Sándor

A K. G. és társai ügyében emberölés bűntette és más bűncselekmények – bűnpártolás és lopás – miatt folyó eljárásban a terheltek egyike sem ismerte el vád szerinti bűnösségét az év elején tartott előkészítő ülésen. Ha megtették volna maximumként a HevesVármegyei Főügyészség mértékes indítványában foglalt mértékű büntetést kaphattak volna. A bűnösség előkészítő ülésen való teljes beismerése egyfajta "vádalkunak" is tekinthető, hiszen az itt "beajánlott" tétel alatta marad a büntetés középmértékének, emberölés esetében a 10 évnek, hisz ez a bűncselekmény 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő alapesetben.

Ebben az eljárásban a vádhatóság mértékes indítványa az elsőrendű vádlottra 8 év fegyház, 8 év közügyektől eltiltás, a másodrendű terheltre három év börtön, három év közügyektől eltiltás, míg a harmadrendű vádlottra öt év próbaidőre felfüggesztett két év börtön volt. Ha a vád szerinti cselekményben bűnösnek találja bármelyiküket a bíróság, a kiszabott büntetés valószínűsíthetően az indítványozottnál nagyobb tétel lesz.

Közel nyolc évvel az elkövetést követően születik ítélet szeptember 21-én az építőiparban tevékenykedő egykori egri vállalkozók ügyében, akiknek egyik alkalmazottja brutális módon végzett ismerősével 2015 karácsonya előtt. Az általuk közösen bérelt Sas úti ingatlanban K. G. – ismeretlen okból – egy nagyméretű kőműveskalapáccsal nagy erővel a sértettet fejen ütötte, amitől a férfi meghalt. A vádlottak a holttestet közösen az ingatlan udvarán lévő kúthoz vitték és abba beledobták. Néhány nap múlva az elsőrendű terhelt a kutat előbb építési törmelékkel feltöltötte, később a kútnyílást a másodrendű vádlott segítségével lebetonozta.

A másik vádpont szerint az emberölés elkövetésének évére következő év januárjában – a másodrendű terhelt inspirálására – K. G. és a harmadrendű  vádlott elmentek a néhai sértett tanyájára, ahol összeszedték a mozdítható dolgokat. Elhoztak onnan különböző használati tárgyakat, bútorokat, szerszámokat, de még haszonállatokat is, mintegy 150 ezer forint értékben. 

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában