Ítélet előtt

2023.09.09. 15:30

Kalapáccsal végeztek vele: ítéletre várnak az egri Sas úton kútba betonozott férfi ügyében

Nyolc éve már, hogy kalapáccsal megöltek egy férfit, s holttestét az ingatlan udvarán lévő kútba dobták, amit később betömtek az egri Sas utcában. Az Egri Törvényszék az idén is több tárgyalást – legutóbb szeptember 7-én, csütörtökön – tartott az ügyben.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunkat arról tájékoztatta, hogy az emberölési ügyben megtörtént az iratismertetés és elhangzottak a perbeszédek, a bíróság elnapolta a tárgyalást ítélethozatal céljából 2023. szeptember 21., délelőtt 9 órára.

A gyilkosság éveken át titokban maradt, hiszen az abban részes vádlottak – három férfi – mindent megtett, hogy ne derüljön fény a szörnyű tettükre. Ám 2020 nyarán kúttisztításkor előkerült a holttest. A három terhelt ekkor megszakította a kapcsolatot egymással. Egyikük úgy próbált elrejtőzni, hogy álneveken bujkált az országban, egy másikuk külföldre távozott. Mellékszál ugyan, de ott sem a törvénytisztelő emberek életét élte: embercsempészés miatt felfüggesztett börtönre ítélték.

Végül a rendőrség kézre kerítette valamennyiüket. Ketten beismerő vallomást is tettek a nyomozás során. És, hogy kik is az emberölés vádlottjai? Az építőiparban tevékenykedő egykori egri vállalkozó és alkalmazottai. A vállalkozó egyik alkalmazottja volt az, aki a tényleges ölési cselekményt elkövethette, kalapáccsal végzett ismerősével.

A Heves Vármegyei  Főügyészség vádirata szerint a három terhelt egy közösen bérelt lakóházban éltek. A másodrendű vádlott több évtizede ismerte az áldozattá lett férfit, aki 2015-ben többször megjelent a Sas úti bérleményben. Idővel a sértett látogatásai – rámenőssége, valamint agresszív megnyilvánulásai miatt – egyre terhesebbé váltak mindhármuk számára.

A gyilkosság 2015-ben, karácsony előtt történt, amikor is a sértett ismételt felbukkanása végzetessé vált. Beszélgetésüket követően K. G. – ismeretlen okból – egy nagyméretű kőműveskalapáccsal a fejre mért nagy erejű ütéssel megölte a sértettet.

Annak pedig, hogy K. most nem egyedül áll a törvény előtt emberölés vádjával, az az oka, hogy a holttestet a vádlottak közösen tüntették el. Biztosra akartak menni, így az udvaron lévő kútba dobták az emberi tetemet, majd néhány nap múlva az elsőrendű terhelt, K. G. a kutat előbb építési törmelékkel feltöltötte, később a kútnyílást – a másodrendű vádlott segítségével – lebetonozta.

Itt azonban még nem ért véget a történet: a főügyészség vádiratának másik vádpontja azt is tartalmazza, hogy 2016 januárjában – a másodrendű vádlott inspirálására – K. G. és a harmadrendű  vádlott elmentek az áldozatuk tanyájára, ahol összeszedték a mozdítható dolgokat. Elhoztak onnan különböző használati tárgyakat, bútorokat, szerszámokat, de még haszonállatokat is. Annak értéke, amit így összeszedtek mintegy 150 ezer forintra rúg.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában