Részeg

2024.03.04. 12:26

Ittas vezetés miatt állt bíróság elé az egri buszsofőr

Az Egri Járási Ügyészség gyorsított eljárásban – a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül – állította bíróság elé azt a távolsági autóbuszjáratot vezető férfit, aki ittasan ült a volán mögé. Az ittas vezetés miatt a sofőrt már korábban elbocsátották a munkahelyéről.

Heol.hu

Az ügyészség hétfőn bíróság elé állította azt a buszsofőrt, aki járművével idén januárban, reggel hét óra előtt pár perccel – a reggeli csúcsforgalom kezdetén – az egri autóbuszállomásról ittas állapotban indult útnak a körülbelül 26 kilométer távolságra lévő Balaton településig - adta hírül portálunknak dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész. Az ittas vezetés miatt büntetést szabta ki rá.

Ittas vezetés miatt állt bíróság elé az egri buszállomásról induló sofőr
Ittas vezetés miatt állt bíróság elé az egri buszállomásról induló sofőr
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Mint közölte, az adott járaton a vezetőn kívül három utas tartózkodott. A férfit a rendőrök nem sokkal az indulás után, még a városon belül megállították, majd vele szemben intézkedtek, így derült fény a buszvezető ittasságára. A vádhatóság az autóbusz vezetőjét ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt állította az Egri Járásbíróság elé.

A járásbíróság a váddal egyezően állapította meg a tényállást és a férfi büntetőjogi felelősségét, ezért vele szemben 1 év szabadságvesztést szabott ki, melynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a sofőrt 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A döntéssel szembeni jogorvoslati nyilatkozattételre az ügyészség, a vádlott és a meghatalmazott védő is 3 munkanapot tartott fenn, ezért az ítélet nem jogerős - tette hozzá dr. Gubala Ádám Miklós.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában