Bükkszék

2018.08.24. 10:42

Megemlegetik a tábort a gólyák

Feltehetően két fiatal vírusfertőzéssel érkezett a táborba, s a nagy hőségben ez a vírus terjedt tovább.

B. K.

13:50

A reggeli órákban tíz hallgatót szállítottak mentővel az egri Markhot Ferenc Kórházba. Érdeklődésünkre, milyen állapotban vannak a fiatalok, Szegedi Erzsébet, a kórház sajtóreferense elmondta, állapotuk kielégítő. A szakemberek megfigyelés alatt tartják őket, gondoskodnak a folyamatos folyadékpótlásról. Amint stabilizálódik az állapotuk, hazaengedhetik őket.

Korábban írtuk:

Tegnap éjszaka egymás után lettek rosszul a Bükkszéki Ifjúsági Táborban a Corvinus Egyetem leendő hallgatói. A 380 gólya kedden érkezett a táborba, hogy ismerkedjen, barátkozzon egymással, s felkészüljön az egyetemi életre.

Hányás, erős verejtékezés, hasfájásos tünetek miatt kértek orvosi segítséget. Az ügyeletes orvos még éjszaka a táborba érkezett, ma reggel pedig mentőt is hívtak a gyengélkedőkhöz.

Felhívtuk Zagyva Ferencé polgármestert, mi is történt valójában. Elmondta, az önkormányzat által üzemeltetett ifjúsági táborban idén nyáron már több ezer fiatal táborozott, s a saját konyhán frissen készült ételeket fogyasztották kivétel nélkül.

Tegnap zöldborsó leves és brassói aprópecsenye volt az ebéd és ebből a szigorú előírásokhoz alkalmazkodva félretették a szokásos ételmintát az ÁNTSZ részére. A táborban mindenki ebből az ételből evett, a személyzet és a többi hallgató is, s többségük semmilyen kellemetlen tünetet nem észlelt magán. Körülbelül harminc-negyven fiatal lett rosszul.

Az orvosi vizsgálatot, a betegek ellátását követően egyelőre annyit tudni, hogy feltehetően nem tömeges ételmérgezésről van szó, sokkal inkább arról van szó, hogy két fiatal eleve vírusfertőzéssel érkezett a táborba, s a szokatlanul nagy hőségben ez a vírus terjedt tovább és fertőzte meg a fiatalokat.

A polgármester elmondta még, kora reggel azonnal értesítette az illetékes hatóságokat, a járványügyet és az élelmiszer biztonsággal foglalkozókat, akik már elindultak a táborba.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában