gyermekétkeztetés

2018.12.09. 13:24

Jár az ingyenebéd a szünetben is Gyöngyösön

Az önkormányzat már három éve ingyenesen biztosítja a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére.

H. É.

A gyermekvédelmi törvényben foglaltak alapján a város önkormányzata már három éve kötelezően ellátandó feladatként, ingyenesen biztosítja a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő kérelmére a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére. Idetartoznak azok a kiskorúak is, akik nem rendelkeznek intézményi jogviszonnyal – hívja fel a figyelmet a helyhatóság sajtóreferense.

Pifkó Tamás emlékeztetett, hogy a téli szünet idején, azaz december 27-én és 28-án, valamint 2019. január 2-án, munkanapokon térítésmentesen ebédeltetik a rászoruló kicsiket.

– Az önkormányzat nagy figyelmet fordít a szünidei gyermekétkeztetés megszervezésére, az ellátás zökkenőmentes lebonyolítására, a szülők tájékoztatására azért, hogy a rászoruló gyermekek törvényes képviselői tudjanak róla és éljenek is ezzel a lehetőséggel. Az ingyenes étkeztetést már igénylő szülők az ebédeltetés pontos információiról – idejéről és pontos helyszínéről – a szünetet megelőző napokban írásban ismét tájékoztatást kapnak majd. Amennyiben a gyermek újonnan vált jogosulttá a szünidei étkeztetésre, és számára szeretne a szülő vagy a törvényes gondviselő ingyenes étkeztetést igényelni, úgy egy nyilatkozatban azt jeleznie kell. Ebben a polgármesteri hivatal Közigazgatósági és Intézményirányítási Igazgatóság referense tud segítséget nyújtani – fűzte hozzá.

Címkék#ingyenebéd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában