témaszüret

2019.03.29. 16:36

Bevonja a döntéshozatalba az ifjúságot az egri önkormányzat

Alapítványi támogatásokról, a gyermekétkeztetés díjának emeléséről, a fiatalok számára biztosított kedvezményekről és az ezzel összefüggő jövőbeli tervekről is szót ejtett Habis László szokásos közgyűlést követő sajtótájékoztatóján pénteken.

.Süli K.

A városvezető a gyermekétkeztetés összegéről szólva kiemelte, fontos tudni, hogy Egerben 3100 gyermek étkezik az iskolákban, közülük 1650-en fizetnek teljes árat az étkezésért, a többiek valamilyen kedvezményben részesülnek. Az óvodások esetében pedig körülbelül nyolcvan százalék az ingyenesen étkezők aránya. Aláhúzta, a 4,2 százalékos nyersanyagár-emelésre a jelenlegi folyamatos jó minőség megőrzése miatt volt szükség, szavai szerint ezt nem érdemes feláldozni az olcsóságért cserébe.

A polgármester a grémium által megszavazott három alapítványnak nyújtott támogatás okát is ismertette.

A városvezető elmondta, mindhárom szervezet színvonalas, igényes programot rendez majd. A Magyar Természetfotózásért Alapítványnak köszönhetően Máté Bence világhírű természetfotós műveiből nyílik nyáron rendhagyó tárlat a Dobó téren. Az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány már évek óta szervez színvonalas figyelemfelhívó programot Egerben, az Együtt Mindannyiunkért Alapítvány szervezésében pedig az egri származású Várnagy Andrea zongoraművész által indított ZeneVarázslat program keretében az egri iskolások a klasszikus zene szépségét fedezhetik fel.

Habis László közölte: több, az ifjúságot érintő napirendet is tárgyaltak. Aláhúzta, tavaly minden eddiginél népszerűbb volt az ifimozi a fiatalok körében, s a jövőben azon lesznek, hogy még inkább bevonják őket a korosztályukat érintő döntésekbe. Ezen felül több új közösségi teret is kialakítanak számukra, reményeik szerint a felújított HEMO, a megújuló Gárdonyi-kert és a Rác templom környéke is elnyeri majd az ifjúság tetszését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában