Egri Törvényszék

2019.04.10. 14:29

Az új polgári perrendtartásról értekeztek Egerben

A konferencián mintegy 30 jogász vett részt. Jelen voltak bírák, ügyvédek, jogtanácsosok és a közigazgatás területén tevékenykedő jogászok.

Heol

Az új polgári perrendtartás gyakorlati alkalmazásáról közösen szerveztek országos konferenciasorozatot a Magyar Jogász Egylet és a törvényszékek – tájékoztatta a Heolt az Egri Törvényszék Sajtóosztály. Mint megtudtuk: a törvényszék március 29-én adott otthont az egri állomásnak. Ennek keretében lehetőség nyílt arra, hogy a jogalkalmazásban eddig felmerült kérdéseket a jogászok közösen vitassák meg.

Megtudtuk azt is, hogy a Magyar Jogász Egylet a jogélet különböző területein működő jogászok szakmai-tudományos együttműködésének előmozdítására, a jogélet fejlesztésére törekszik. A törvényszékekkel összefogva ezzel a konferenciasorozattal az új polgári perrendtartás gyakorlati alkalmazását helyezték a középpontba.

Az egri rendezvényt dr. Sallai Tamás az Egri Járásbíróság elnöke, a Magyar Jogász Egylet Heves Megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg. Két vitaindító előadás hangzott el. Dr. Pribula László a Debreceni Ítélőtábla Polgári Kollégiumának vezetője az új Polgári perrendtartás jogalkalmazásával kapcsolatos regionális tapasztalatokat ismertette. Ezt követően dr. Tőzsér Lajos az Egri Törvényszék Polgári, Gazdasági és Közigazgatási Kollégiumának vezetője az új eljárásjogi törvény alkalmazásának tapasztalatait a másodfokú ítélkezés tükrében mutatta be.

A rendezvény egy kerekasztal beszélgetéssel zárult, amelyen a résztvevők feltehették kérdéseiket, elmondhatták észrevételeiket. A konferencián mintegy 30 jogász vett részt. Jelen voltak bírák, ügyvédek, jogtanácsosok és a közigazgatás területén tevékenykedő jogászok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában