témaszüret

2019.04.26. 16:52

Példátlan értékű városfejlesztés Egerben

Egyszerre tizenöt helyszínen zajlik építkezés.

E. B.

Az eredeti tervek szerint harminchárom napirendet tárgyalt volna soros ülésén Eger önkormányzata, mely végül még egy ponttal bővült. E harmincnégy témából szemezgetett Habis László polgármester a pénteki témaszüretén a helyi médiumok képviselői előtt.

A városvezető kiemelte, hogy górcső alá került a Városfejlesztési Kft. gazdálkodása, eredményei és jövőbeni tervei. Mint elmondta, összetett feladat hárul a cégre, hiszen ez látja el a projektmenedzseri feladatokat a különböző fejlesztéseknél. Örömmel tudatta, hogy példátlan értékű városfejlesztési, rehabilitációs munka zajlik Egerben. A projektek előrehaladása és megvalósulása területén a megyeszékhely a legjobban teljesítő egyharmadba tartozik a megyei jogú városok tekintetésben. Emlékeztetett, hogy mintegy tizenöt helyszínen folynak egy időben jelentős munkálatok, melyek összértéke meghaladja a 4,1 milliárd forintot. Ez közműveket, utakat, kerékpárutakat, parkolókat, parkfelújításokat és jelentős középületeket is érint.

Egerben kiemelten fontos az idegenforgalom, így a város első embere kiemelte a Turisztikai Nonprofit Kft. munkáját, melyről elmondta, hogy ez egy nyolc tulajdonos által létrehívott gazdasági társaság, amiben az önkormányzat egynyolcad tulajdoni hányaddal rendelkezik. A legmeghatározóbbnak azt látja, hogy a kft-t olyan civil szervezetek tulajdonolják, amik a turisztikai szektort jól ismerő és összefogó ernyőszervezetek. Számos – itthoni és határainkon túli – turisztikai kiállításon és vásáron képviselik Egert és a térséget. Számos study tourt is rendeznek, utazásszervezők és újságírók számára, akik jó hírünket viszik a világba. A kft-nek köszönhetően erős a a város jelenléte a különböző közösségi portálokon, ahol a társaság munkatársai hírt adnak a város kulturális, borgasztronómiai és más eseményeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában