16 éve tartó kapcsolat

2019.05.10. 15:59

Cseh diákokat fogadtak az egri gyakorlósok

Kutna Hora-i diákok érkeztek a megyeszékhelyre szerdán, akik a város s az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Iskolájának vendégei voltak.

M. H.

Ismét a megyeszékhelyre látogattak a Kutná Horai diákok

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Megtudtuk, ez egy nagyon régi, 16 éves kapcsolat az iskola és a Základní škola Žižkov között. Rendszeresen látogatják egymást a gyakorlós és a cseh gyerekek, ismerkednek a társaikkal a várossal, a helyi látványosságokkal, az oktatási rendszerrel, de természetesen számos kísérő program is várta őket.

Ismét a megyeszékhelyre látogattak a Kutná Horai diákok Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A fiatalokat s a velük érkező pedagógusokat Martonné Adler Ildikó alpolgármester asszony fogadta a városháza dísztermében. Kutna Hora 2001 óta Eger testvérvárosa. Tavaly októberben 19 nyolcadikos gyakorlós diák két kísérőtanárral járt Csehországban. A kiutazást követő napra prágai kirándulást szerveztek a vendéglátók. Az óvárosi séta során megcsodálták a Károly hidat, a várat, a Szent Vitus székesegyházat. A harmadik nap délelőttjén a helyi, Kutná Hora-i látványosságokkal ismerkedtek a diákok, köztük a legnépszerűbb a régi ezüstbánya valamint a Csontkápolna volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában