Agria Szabadidő Egyesület

2019.06.03. 11:30

Száz horgász indult az eső dacára is Egerszalókra, hogy bizonyítsa tudását

Szezonnyitó horgászversenyt rendezett az Agria Szabadidő Egyesület az egerszalóki víztározón. A rossz időjárás ­ellenére száz nevezője volt a megmérettetésnek. Az első helyezett 20 kilogramm feletti fogással büszkélkedhet. A fődíj, egy csónakmotor a legnagyobb, négykilós halat fogó pecásnak jutott.

Sike Sándor

A horgászversenyek elengedhetetlen része a díjátadás, noha nem csak a tárgy, a dicsőség is fontos Fotó: beküldött

Az Agria Szabadidő Egyesület idén is megrendezte hagyományos évadnyitó horgászversenyét az Egerszalóki-tavon. Mondják, a pecás ember kényes az időjárási viszonyokra. Nem azért, mert ázik vagy fázik, hanem mert „a halak nem mindig viselkednek jól”. A verseny az más, oda menni kell, hajtja a pecást a vére. Ezért történhetett, hogy az esős, szeles időjárás ellenére közel száz nevező gyűlt össze reggel. Nevezni parti, csónakos, női és gyermekkategóriában lehetett.

– A verseny jó hangulatban telt, és ahogy ez elmúlt években is tapasztalhattuk, inkább családias hangulatú volt, a megmérettetés szelleme kevésbé hatotta át. A nevezéseknél szempontként vettük figyelembe, hogy hányan szeretnének együtt horgászni, és a sorsolást eszerint alakítottuk – mondta a Hírlap kérdésére Szuromi Csaba, az egyesület elnöke.

Magáról a versenyről azt kell tudni, hogy a fogások száma igen magas volt, és többnyire ponty került a haltartókba. Természetesen nem lett belőlük sem rácponty sem halászlé, mert a versenyszabályzat értelmében a pecaverseny végén a vízbe kíméletesen visszahelyezték a halakat. Minden kategóriában értékes horgászfelszerelések várták a nyerteseket. A parti kategória első helyezettje 20 kilogramm feletti összesített fogással nyert. Külön figyelemmel illették a szervezők a gyerekeket, ezért ők valamennyien ajándékot kaptak.

– A fődíj, ahogy az elmúlt években is, egy elektromos csónakmotor volt. Erre bármelyik kategóriában indulónak volt esélye, s a legnagyobb, 4,1 kilogrammos pontyot fogó versenyző vihette haza azt – mondta Szuromi Csaba.

A horgászversenyek elengedhetetlen része a díjátadás, noha nem csak a tárgy, a dicsőség is fontos Fotó: beküldött

Jól tudjuk, hogy minden horgászverseny véget ér egyszer. Ilyenkor a pecások általában szétszélednek, de nem így történik az agriások szervezte eseményeken. Így most is, már eredményhirdetés közben házi sertéspörkölttel, kézzel szaggatott nokedlivel, savanyúsággal vendégelte meg őket az egyesület vezetősége.

– A horgászaink – akik már háromezren vannak – visszajelzései alapján egy nagyon sikeres évadnyitó verseny áll mögöttünk. Az idén folytatjuk az eddigiekhez hasonlóan hatékony munkát. A napi egyesületi élet szervezése mellett az okmányok biztosítása az elsődleges. A horgászkártya megléte azért elengedhetetlen, mert jövőre csak ezzel az okmánnyal lehet horgászni. Az év mozgalmasnak ígérkezik, rendezünk gyerekhorgászversenyt, részt veszünk a megyei elnökök és titkárok megmérettetésén, de az egyesületi nap is előttünk áll – mondta az egyesületi ­elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában