Koronavírus: minden csütörtöki infó egy helyen

Szűkebb hazánkban is folyamatosan hozzák az intézkedéseket a koronavírus elleni védekezés jegyében. Minden lényeges csütörtöki infó egy helyen. Cikkünk folyamatosan frissül!

Heol

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére. Minden csütörtöki infó, bejelentés egy helyen! Ossza meg velünk, hogyan tölti mindennapjait a veszélyhelyzet idején, illetve milyen tapasztalatai vannak az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!

14:50 Kinyitott a hatvani vadaspark, de az állatokat még nem lehet simogatni

A járvány miatt nem lehetett látogatni a vadasparkot sem, ám a létesítményben a napokban feloldották a korlátozást. A park dolgozói azonban a kényszerű szünetben sem tétlenkedtek, váltott műszakban gondozták az állatokat, szépítgették a területet. Az elmúlt hétvégétől már az állatbarátok is felkereshetik kedvenceiket.

Timár Dávid, a vadaspark vezetője a városi hírportálnak elmondta, hogy a járványügyi szabályok a park területére is vonatkoznak. Fontos, hogy a látogatók törekedjenek a másfél méteres védőtávolság betartására, kövessék a higiéniai szabályokat. Állatsimogatásra még nincs lehetőség, de amint elcsendesül a járvány, újra lesz rá alkalom. Mindezek mellett a jövőben izgalmas programokkal is készülnek a csonka szezonra.

A vadasparkot a Lombkorona járósétányról és a Zagyva-gátról lehet megközelíteni. A létesítmény keddtől vasárnapig tíz és délután hat óra között várja a látogatókat.

12.30 Megérkezett a MOL fertőtlenítőszerek első szállítmánya Heves megyébe

A Heves Megyei Önkormányzati Hivatal által koordinált beszerzés eredményeként csütörtökön a MOL megkezdte a Hygi fertőtlenítőszerek kiszállítását. Erről dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke számolt be csütörtökön a közösségi oldalán. Mint megtudtuk, több mint 11 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítő érkezik közel 6,9 millió forint értékben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Heves megye 47 települése kedvezményesen jut hozzá a MOL által gyártott fertőtlenítőszerhez, segítve ezzel a koronavírus elleni védekezést.

12.10 Újabb két óvodában lesz ügyelet Gyöngyösön

Május 18-tól a Visontai Úti Bölcsőde, a Tündérkert Tagóvoda és a Platán Úti Tagóvoda megnyitásával egészül ki Gyöngyösön a bölcsődei és az óvodai ügyelet – tájékoztatta portálunkat Juhász Marianna, a gyöngyösi önkormányzat sajtóreferense.

Az ellátás részleteiről az intézményvezetők: Molnár Lászlóné (70/9315941) és Debrei Andrásné (70/9303266) ad bővebb tájékoztatást.

Cikkünket <<ITT>> olvashatja.

8.25 Folyamatosan fertőtlenítik a köztereket Hatvanban

A Zagyva-parti városban a Hatvani Szolgáltató Kft. látja el a közterületek és az intézmények karbantartását. A vadaspark üzemeltetése, vízkár-védekezési tevékenység, valamint a piacok, a strand, az uszoda és a temető működtetése, illetve gondozása is hozzájuk tartozik.

Mindemellett kiemelt figyelmet fordítanak a koronavírus terjedésének a lassítására is. Munkatársaik éjszakánként magas nyomású permetezőkészülékkel fertőtlenítik a közterületeket, főként pedig a autóbusz-megállókat, az utcabútorokat, a gyógyszertárak és az orvosi rendelők környékét. A járványhelyzet alatt is folyamatosan végeznek munkákat az intézményeknél, így a strand és az uszoda területén is számos felújítást terveznek.

7:15 Nem változott a betegek száma Heves megyében, 17 igazolt fertőzöttet tartanak nyilván

Heves megyében a csütörtök reggeli adatok szerint nem nőtt a fertőzöttek száma, 17 igazolt megbetegedést tartanak nyilván. A szomszédos megyék közül Nógrádban 25, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 64, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 23 igazolt fertőzöttről számoltak be.

7:00 3380 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 6 idős krónikus beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3380 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg. Ezzel 436 főre emelkedett az elhunytak száma, 1169-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1775 fő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában