Koronavírus: minden pénteki infó egy helyen

Szűkebb hazánkban is folyamatosan hozzák az intézkedéseket a koronavírus elleni védekezés jegyében. Minden lényeges pénteki infó egy helyen. Cikkünk folyamatosan frissül!

Heol

Budapest, 2020. április 3. Koronavírus-minta az ország legnagyobb, kifejezetten virológiai diagnosztikával foglalkozó laboratóriumában, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Virológiai Laboratóriumi Osztályán, Budapesten 2020. április 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére. Minden pénteki infó, bejelentés egy helyen! Ossza meg velünk, hogyan tölti mindennapjait a veszélyhelyzet idején, illetve milyen tapasztalatai vannak az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!


13.10 Időpontfoglalás nélkül is lehet okmányügyeket intézni a vidéki kormányablakokban

A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok cseréje esetében vidéken – tehát Budapesten és Pest megyén kívül – nem kötelező időpontot kérni, a kormányablakkal nem rendelkező településeken pedig ismét szolgálatba állnak a mobilizált ügyfélszolgálatok. A foglalkoztatási ügyfélszolgálatok az ország teljes területén időpontfoglalás nélkül is fogadják ügyfeleiket.

A magyar állampolgárok március 12-ét követően lejáró, hazánkban hatályos valamennyi hivatalos okmánya a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig még érvényes. Ha mégis szükség van a veszélyhelyzet idején lejárt okmány gyors cseréjére, Budapesten és Pest megyén kívül már nem szükséges időpontot foglalni a kormányablakokba.

További részletek ITT olvashatóak.

13.00 Megnyílik a hevesi hulladékudvar

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében meghozott korlátozások enyhítésére tekintettel a hulladékudvar május 19 -től, keddtől ismét megnyitja kapuit – tájékoztatott weboldalán a DEHU Nonprofit Kft. Ismertették, a fertőzés fennálló kockázata miatt a nyitvatartás a következők szerint alakul: keddenként reggel nyolc órától délig, majd szombatonként délelőtt tíz órától délig a 65 év felettiek tartózkodhatnak a hulladékudvaron. Csütörtökönként pedig délután egy órától ötig, és szombaton déltől két óráig a 65 évnél fiatalabbak vehetik igénybe azt. A hulladékudvarban egy időben egy személy plusz kísérője tartózkodhat, mindenkinek kötelező maszkot és kesztyűt hordania. További kérdés esetén ügyfélfogadási napokon és időben a +36/36 346-822-es telefonszámon, az [email protected], s a [email protected] email címen, valamint a dehu.hu weboldalon kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

12.15 Helyi cég is támogatja a gyöngyösi mentősöket

Török Tamás és Magda Róbert, a Mátra-Oil Kft. ügyvezetői számoltak be portálunknak arról a támogatásról, amit Gyöngyösön a kijárási korlátozások bevezetésétől kezdődően nyújtanak a helyi mentőállomásnak.

Magda Róbert elmondta, azzal próbálnak segíteni a mentősöknek, hogy az autóikat ingyenesen moshatják. Hozzátette, ezt a lehetőséget a cég egészen a járványügyi helyzet megszűnéséig felajánlotta a mentőállomás számára a Karácsondi úti telephelyén.

10.00 Konzervbe zárt vitaminokat kapnak a rászoruló vidéki családok

Az országban rengeteg családnak kell nap mint nap nélkülöznie, ez az állapot pedig a járványügyi helyzet hatására sajnos csak még tovább romlott. A Magyar Vöröskereszt munkájához a Bonduelle is csatlakozott, eddig száz ezer adag konzervet ajánlottak fel – adták hírül közleményben.

A Vöröskereszt munkatársainak a szociális ellátás biztosítása a mindennapok része, most azonban nekik is még több segítségre van szükségük. A piacvezető hazai forgalmazó olyan termékekkel támogatja az alapítványt, ezáltal a vidéki családokat, amelyek bármely háztartásban jól jönnek.

– A Bonduelle-lel tavaly novemberben kötöttünk szerződést a kereskedelmi forgalomba nem került, de kiváló minőségű zöldségkonzervek átvételére. Az adományt szociális segélyezésre, ifjúsági programok támogatására, katasztrófák esetére ajánlotta fel a cég. A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került családok támogatásának keretében az adományok eddig Bács-Kiskun, Csongrád, Baranya, Tolna, Somogy, Veszprém, Zala, Vas, Komárom-Esztergom és Fejér megyébe jutottak el, most szervezzük a szállításokat Borsod, Heves, Nógrád és Szabolcs megyébe is. A lakossági élelmiszercsomagok mellett a Családok Átmeneti Otthonaiban élők és hajléktalanellátók lakóinak egészségesebb étkezését is támogattuk – mondta Török Diána, a Magyar Vöröskereszt vállalati kapcsolatokért és adományozásért felelős szakmai vezetője.

9.35 Újabb szakrendeléseken indul el az ellátás a hatvani kórházban

A hatvani Albert Schweitzer Kórház közösségi oldalán közzétett tájékoztatása alapján újraindul a Fül-orr-gégészeti, az ortopédiai, a reumatológiai, a radiológiai, a diabetológiai, a mozgásszervi rehabilitációs és a pajzsmirigy szakrendelés Hatvanban. Továbbá az Aszódi Járóbeteg Szakrendelő pszichiátriai, bőrgyógyászati, neurológiai, fiziotherápiai, fül-orr-gégészeti, ultrahang, urulógiai, gyermek sebészeti, sebészet/traumatológia és belgyógyászati szakrendelései is felkereshetőek előzetes időpont egyeztetés után.

8.45 „Ha péntek, akkor színház!”

Az egri Gárdonyi Géza Színház folytatja nagy sikerű online előadásait. Május 15-én, pénteken 19 órától a Rómeó és Júlia című előadásukkal várják közösségi oldalukon a színház szerelmeseit.

7:15 Nem változott a betegek száma Heves megyében, 17 igazolt fertőzöttet tartanak nyilván

Heves megyében a péntek reggeli adatok szerint nem nőtt a fertőzöttek száma, 17 igazolt megbetegedést tartanak nyilván. A szomszédos megyék közül Nógrádban 25, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 64, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 24 igazolt fertőzöttről számoltak be.

7:00 3417 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 6 idős krónikus beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3417 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg. Ezzel 442 főre emelkedett az elhunytak száma, 1287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1668 fő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában