Koronavírus Heves megyében: minden friss információ egy helyen

Szűkebb hazánkban is folyamatosan hozzák az intézkedéseket a koronavírus elleni védekezés jegyében. Minden lényeges vasárnapi infó egy helyen. Cikkünk folyamatosan frissül!

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére. Minden szombati infó, bejelentés egy helyen! Ossza meg velünk, hogyan tölti mindennapjait a veszélyhelyzet idején, illetve milyen tapasztalatai vannak az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!


15:10 Óvatosan indulnak a szakrendelések is Parádfürdőn

A Parádfürdői Állami Kórház a miniszteri utasítás szerint a járóbeteg-szakellátást és a diagnosztikai szolgáltatást a nem kifejezetten sürgős esetekre is kiterjesztette. Információt és szükség szerint időpontot a korábban is ismert 06-30/461-4102-es telefonszámon kérhetnek a betegek.

A kórház megbízott főigazgatója, dr. Stumpfné dr. Rabóczki Anita azt is közölte, első körben módjuk van a pácienseknek arra, hogy telefonon konzultáljanak a szakorvosokkal a rendelési időben. Ehhez a diszpécser elkéri a telefonos elérhetőségüket. Ha a konzultáción a szakorvos úgy ítéli meg, hogy személyes vizsgálatra van szükség, akkor a betegek időpontot kapnak.

Óránként négy ember látható el személyesen. Ha a pontos időpontra érkezés – például a buszközlekedés miatt – nem tartható, lehetőség van arra, hogy a bejárat előtt, szél- és esővédett helyen várakozzanak az ott lévő padokon. A kétméteres távolságtartás a betegváróban, s az épületen kívül is kötelező!

A bejáratnál a munkatársak fogadják a betegeket. Hőmérsékletet ellenőriznek, kérdőívet töltenek ki, védőeszközökkel látják el a betegeket. A szabad téren várakozók bejutásának ütemét is szabályozzák. A radiológiai vizsgálatokra is időpontot kell egyeztetni a 06-36/544-807-es számon Balázs Beátával.

A laborvizsgálati kéréseket is teljesítik hétköznap 7- fél 9-ig. Fizikoterápiás és gyógytorna-kezelésekre járóbetegként még nincs lehetőség

14:40 Születésnapját ünnepelte Gyöngyös

9:15 Rendhagyó módon ünnepli születésnapját Gyöngyös

Ha a koronavírus-járvány nem szól közbe, a város ma ünnepelte volna mezővárosi rangra emelésének 686. évfordulóját. A város közösségi oldalán arról számol be, a kiváltságos címet Gyöngyös Károly Róbert királytól kapta 1334-ben, pünkösd előtt egy héttel.

Mint írják: habár idén a hagyományos városnapi programsorozat elmarad, a jeles évforduló alkalmából az önkormányzat a mai nap folyamán a város több pontján ismét karanténkoncertekkel kedveskedik a gyöngyösieknek. A helyszínek mint korábban, most is titkosak, ám az interneten élőben követhetők.

7:40 Az egri szakember szerint csak összefogással éledhet újra Heves megye turizmusa

Összefogásra, transzparens marketingre, gyorsaságra is szükség van a régió turizmusának megmentéséhez Szádeczky Kornélia, az Eger Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) elnöke szerint. A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adott ki sajtóközleményt a megye idegenforgalmának újraindulásáról, a szükséges intézkedésekről. Mint írták, a COVID-19 vírus terjedésének csökkenése után május 4-től megnyílt a lehetőség a turisztikai ágazat újraélesztésére. A vendégéjszakákat figyelembe véve a Balaton után az észak-magyarországi régió a vidéki turizmus másik fellegvára.

– Ahhoz, hogy Heves megye, illetve a régió turisztikai vállalkozásainak újraélesztése dinamikus legyen, nagymértékű összefogásra, marketing munkára, gyors, hatékony és biztonságot nyújtó intézkedésekre van szükség minden érintettől – fogalmazott Szádeczky Kornélia.

A TDM-elnök szerint a térség természeti adottságai jó alapot adhatnak e módosult igények kielégítésére, hiszen a Tisza-tó, a gyógy- és termálfürdők, a hegyvidék számos helyszínt nyújt a vendégeknek. A szolgáltatók legnagyobb része elfogadja a SZÉP-kártyát. Ám ahhoz, hogy régió turizmusa újraéledjen, mindehhez gyorsan és jól kell alkalmazkodni.

További részletek ITT olvashatóak.

7:30 Nem nőtt a Heves megyei fertőzöttek száma, továbbra is 13 megbetegedést tartanak nyilván

A kormányzati tájékoztató oldal közlése szerint, újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3741-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A legfrissebb adatok szerint elhunyt újabb 4 krónikus beteg. Ezzel 486-ra emelkedett az elhunytak száma, 1690-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1565 fő.

Heves megyében a vasárnap reggeli adatok szerint továbbra is 13 az igazolt megbetegedések száma. A szomszédos megyék közül Nógrádban 32, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 61, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 26 igazolt fertőzöttről számoltak be.

Az Operatív Törzs május 14-i " target="_blank" rel="noopener noreferrer">sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a térkép, a mindenkori fertőzöttek összes számát mutatja. A változás oka, hogy a vizsgálati minták a Nemzeti Népegészségügyi Központba érkeznek be és a laboratóriumi kérőlap kitöltése alapján kerül feltöltésre az első adat. Ezt követően kezdődik el a járványügyi vizsgálat, amely a pozitivitást kivizsgálja, a beteget magát megvizsgálja, illetve a kontaktjait, a környezetét.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Hétfőtől az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend. Az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet is már ki van hirdetve a Magyar Közlönyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában