Nem nőtt a Heves megyei fertőzöttek száma, továbbra is 13 megbetegedést tartanak nyilván

A koronavirus.gov.hu május 24-i közlése szerint szűkebb hazánk területén a koronavírusos megbetegedések száma 13. A tájékoztató oldalon közölt térkép a mindenkori megbetegedések számát mutatja.

Heol

A kormányzati tájékoztató oldal közlése szerint, újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3741-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A legfrissebb adatok szerint elhunyt újabb 4 krónikus beteg. Ezzel 486-ra emelkedett az elhunytak száma, 1690-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1565 fő.

Heves megyében a vasárnap reggeli adatok szerint továbbra is 13 az igazolt megbetegedések száma. A szomszédos megyék közül Nógrádban 32, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 61, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 26 igazolt fertőzöttről számoltak be.

Az Operatív Törzs május 14-i " target="_blank" rel="noopener noreferrer">sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a térkép, a mindenkori fertőzöttek összes számát mutatja. A változás oka, hogy a vizsgálati minták a Nemzeti Népegészségügyi Központba érkeznek be és a laboratóriumi kérőlap kitöltése alapján kerül feltöltésre az első adat. Ezt követően kezdődik el a járványügyi vizsgálat, amely a pozitivitást kivizsgálja, a beteget magát megvizsgálja, illetve a kontaktjait, a környezetét.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Hétfőtől az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend. Az iskolák júniusi működését szabályozó kormányrendelet is már ki van hirdetve a Magyar Közlönyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában