ítéletidő

2020.06.28. 21:08

Ablakon menekültek az árvíz elől Egerben – Videó

A megáradt Szala patak percek alatt elöntött mindent és betört a házakba, van amelyik lakhatatlanná vált. 

Heol

Forrás: Agria

Gyerekek rekedtek az elárasztott házak szobáiban, az ablakon keresztül mentették őket, amikor lecsapott a vihar Egerben, számol be az Agria Tv.

Ötven embernek kellett menekülni, mert a megáradt Szala patak percek alatt elöntött mindent és betört a házakba, van amelyik lakhatatlanná vált.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a károsult személyek elszállásolása megtörtént az EVAT Zrt. által rendelkezésre bocsájtott kollégiumi épületben, a Család- és Gyermekjóléti Központnak hála pedig ruhákat és élelmiszert is tudott biztosítani az érintetteknek az önkormányzat. A Városgondozás Kft. szakemberei amint lehetett, megkezdték az érintett területeken a romok eltakarítását.

Nem kímélte a szombati ítéletidő Heves megyét, több települést is elmosott a nagy mennyiségű csapadék miatti villámárvíz. Egerben, a Szalában is hatalmas károkat okozott a kiöntő patak, ami házakba tört be és kismalacokat is magával ragadott.

Az időjárás Egerszóláttal sem volt túl kegyes, az árvíz során 10 ingatlanban keletkezett kár, 3 családnak el kellett hagynia otthonát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában