második hullám

2020.09.05. 08:43

81-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Heves megyében

A járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Heol

Fotó: koronavirus.gov.hu

510 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 7892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 krónikus beteg, az elhunytak száma így 624 főre emelkedett, 3952-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 3316 fő.

Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 139 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen − olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Heves megyében a szombat délelőtti adatok szerint 81 a megbetegedések száma. A szomszédos megyék közül Nógrádban 84, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 223, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 69 igazolt fertőzöttről számoltak be.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. A kormány mai ülésén ismét értékeli a járványügyi helyzetet.

A vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszély a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában