fejlődés

2020.09.30. 12:00

Sokat nyert Felsőtárkány a Magyar falu programmal

Felsőtárkányban a rendkívüli helyzetben sem álltak le a fejlesztések, így kedden újabb sikerről számolt be Szántósi Rafael, a település polgármestere.

Molnár Helga

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– A községben bár újra kell tervezni az erre az évre szóló költségvetést, hogy segítsék a helyi vállalkozásokat és a lakosságot, a pályázattal támogatott beruházások megvalósulnak. A járványügyi helyzetben­ sem álltak meg a fejlesztések – mondta Szántósi Rafael kedden azon az eseményen, ahol a Magyar falu program sikereiről számolt be.

Ahogy arról korábban már többször írtunk, a Magyar falu programban Heves megye települései szépen teljesítettek, beleértve Felsőtárkányt is. Legutóbb a helységben buszöblöt adtak át, ami biztonságosabbá tette a közlekedést, s a tóparton és a település más pontjain nyárssütő helyek, piknikasztalok és -székek, valamint pihenőpadok várják a helybelieket és a turistákat.

A legfrissebb eredményekről szólva a községvezető elmondta, az Eger felől érkezők láthatják, hogy hosszan, pontosan négyszázhetven méteren újult meg a járda több mint egy méter szélességben. Ez a kerékpárút és a Várhegy utca közötti szakasz.

Felsőtárkányban tovább folytatódik a fejlődés, erről beszélt ma az ünnepségen a polgármester (balra, elöl) Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– Új térkő burkolattal láttuk el – részletezte –, s azt gondolom, mindez megfelel a kor színvonalának, követelményeinek. A felújítást a településüzemeltetési kft. végezte, s a visszajelzésekből kiderült, tetszik a lakosságnak. Saját forrásból folytatjuk a korszerűsítést, a Várhegy és a Dózsa utca közötti szakaszt szeretnénk modernizálni. Az elkészült részre ötmillió forintot nyertünk, s 11 millió forintba került.

Egy másik siker is szóba került, ez a Rákóczi utca fejlesztésének első üteme. Ezt ünnepélyesen, szalagátvágás kíséretében adták át.

– Ez Felsőtárkány egyik legrégebbi utcája. Az önkormányzatunk nagy adósságát törlesztette e beruházással. Közel 450 méteren újult meg, szintbe hoztuk a csatornaelemeket, az út vízelvezetési problémái megoldódtak, bizonyos helyeken, ahol erre lehetőségünk volt, kiszélesítettük, illetve a padkát is felújítottuk – tette hozzá Szántósi Rafael. Erre harmincmillió forint pályázati támogatást kapott a falu, ezt az önkormányzat 15 millióval egészítette ki.

A rendezvényen a Magyar falu program harmadik felsőtárkányi újdonságáról is számot adtak. Az óvoda játszóudvarának rekonstrukciójára ötmillió forintot nyertek, ebből mászókákat, homokozókat, padokat telepítettek, ezzel kiegészítve a már meglévő eszközparkot. Az átadón jelen volt Felsőtárkány korábbi polgármestere, dr. Juhász Attila Simon is, a megyei közgyűlés elnöke, aki büszkeségét fejezte ki, hiszen mint mondta, a megkezdett fejlesztések befejeződtek, s tovább épül a falu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában