Koronavírus: folytatják a tesztelést Heves megyében is

A területi közigazgatásban dolgozók tesztelésével folytatódik az országos, csoportos tesztelés ezen a héten. Felhasználják a bölcsődék, óvodák, nevelési és oktatási intézmények, illetve a szociális otthonok kéthetes tesztelésekor szerzett tapasztalatokat – tájékoztatta lapunkat a Heves Megyei Kormányhivatal.

M. H.

Folytatódnak a tesztelések

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

Mint ismeretes, november 20-án indított átfogó, országos, célzott, csoportos tesztelést a kormány, hogy felmérje a fertőzöttek arányát azokban a hivatásrendekben, amelyekben a dolgozók jellemzően sok állampolgárral vannak kapcsolatban munkájuk során, illetve a vírus szempontjából veszélyeztetett csoportokat látnak el. Az operatív törzs a bölcsődékben, óvodákban, nevelési-oktatási, szociális és egészségügyi intézményekben két hete zajló antigéngyorstesztekkel végrehajtott vizsgálat során a szakmacsoportokban felmérte az átfertőzöttség mértékét. Orvos- és egészségtudományi képzésben részt vevő egyetemisták bevonásával a tesztelők két alkalommal kiszűrték a pozitív eseteket a vírus terjedésének csökkentése érdekében.

Folytatódnak a tesztelések Fotó: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Az iskolai teszteléseket követően elemzik az adatokat, s később döntenek, hogy ezekben a szakmacsoportokban lesz-e újabb tesztelés. A szociális otthonokban, ahol az elmúlt heti tesztelések eredményei alapján a fertőzöttek aránya magasabb, mint más szakmacsoportoknál, a kormányhivatalok továbbra is biztosítják a tesztelés lehetőségét az intézmé­nyeknek.

Döntöttek arról is, hogy e héten az ügyfelekkel közvetlenül kapcsolatba kerülő területi közigazgatási dolgozók csoportos tesztelését végzik el. A tapasztalatok alapján a kormányhivatalokban és a járási hivatalokban is minden dolgozót megvizsgálnak, aki ezt kéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában