attrakció

2021.01.20. 15:54

A panorámalift terve jó és megvalósítható a támogatásból

A panorámalift egy jó attrakció az egri várban, amelynek terveit komoly előkészítő munka előzte meg.

Sz. M. L.

Berecz Mátyás alpolgármester a hatszázmillió forintos kormányzati támogatással és az egri várban tervezett panoráma lifttel kapcsolatban egy egri hírportálnak mondta, hogy a támogatás korántsem elég a lift megvalósítására. A külső lift terveire nem elég, a belső lifthez pedig egy további ingatlan felújítása is szükséges. A Dobó István Vármúzeum egykori vezetője szerint február végéig kellene eldönteni, hogy meg lehet-e valósítani a beruházást, adott műszaki tartalommal ebből a pénzből.

- Jelen szakaszban nagyon nehéz megmondani, hogy a rendelkezésre álló forrásból megvalósítható-e a beruházás. De álláspontom szerint létezhet olyan műszaki tartalmú terv, amely alapján a rendelkezésekre álló forrásokból a lift megépíthető mondta Ringert Csaba, a Dobó István Vármúzeum igazgatója.

– A 2019-ben lezárult tervpályázat során az építészek nagyon sok érdekes, praktikus, látványos megoldást vázoltak. Az önkormányzat több pályázatot is díjazott. A végleges megoldás kiválasztása, a tervező megbízása tudomásom szerint még nem történt meg – fogalmazott Ringert Csaba.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízottat, Eger és térsége országgyűlési képviselőjét is megkérdeztük a fentiekről. – Ez a 600 millió forint úgy került ide, hogy Eger városa 500 millió forint hitelt kért. Ehhez képest kapott 600 millió forint fejlesztési forrást. A panorámalift egy jó attrakció az egri várban, amelynek terveit komoly előkészítő munka előzte meg. Arról még nem született döntés, hogy melyik terv alapján készül el a panorámalift, de a szakmai bírálatok szerint mindegyik terv jó és megvalósítható 600 millió forintból – húzta alá Nyitrai Zsolt. – Javaslom, ne azt nézzük hogyan nem lehet megcsinálni valamit, hanem azt, hogy hogyan lehet – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában