Várják az önkénteseket a Heves megyei kórházakban is

A járvány harmadik hullámában főleg a szakavatott segítségre szorulnak rá az egészségügyi intézmények. Önkénteseket is várnak.

Barta Katalin

A gyöngyösi kórház is szakképzett segítőkre számít Archív fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A kórházak hivatalos honlapjain is megjelent az Országos Kórházi Főigazgatóság felhívása, melyben összefogásra szólítják fel a lakosságot. Közleményükben arra hívják fel a figyelmet, hogy a koronavírus járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti az országot.

Össze kell fognunk, és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a meredeken ívelő járvány mielőbbi leküzdése érdekében, írják. Ezért ismét elindították a Covid-ökéntesek oldalát, mégpedig az egészségügyi végzettséggel rendelkező vagy ilyen képzésben részt vevők számára. Jelentkeznek, akik tenni akarnak a betegek gyógyulásáért. Regisztrálni a covid-onkentes.okfo.gov.hu oldalon lehet.

A felhívást a napokban tették közzé a megyénkben is, így olvasható a kórházak honlapján is. Megtudtuk, hogy nagyon sokan szeretnének önkéntes segítséget nyújtani.

A gyöngyösi kórház is szakképzett segítőkre számít
Archív fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Felhívtuk a megyei intézmények sajtószóvivőit, s megérdeklődtük, mit tapasztaltak. Elmondták, rengetegen szeretnének segíteni önkéntes civilként, de erre egyelőre nincs mód. Mindezt köszönettel veszik, de most kizárólag az egészségügyi végzettséggel rendelkezők vagy azt tanulók közreműködésére számítanak. Az ő adataikat rögzítik, nyilvántartásba veszik, s extrém helyzetben igényt tarthatnak a munkájukra.

Főként azokra a szakorvosokra, vagy a szakrendelések szakdolgozóira számítanak, ahol a betegforgalom lecsökkent. Várják azon egészségügyi szakemberek jelentkezését is, akik nem közfinanszírozott szolgáltatóknál dolgoznak. Szükség van azokra is, akik közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt.

Aki rendelkezik egészségügyi szakképesítéssel, de működési nyilvántartási engedéllyel nem, a regisztrációhoz szükséges alapnyilvántartási számát a kereso.enkk.hu oldalon nézheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában