Parádon is egyre többen várják a koronavírus elleni oltást

A település szerencsés helyzetben van, hiszen a helyben működő kórház oltópontként is működik, így nem kell utazni, ha értesítést kapnak.

B. K.

Debrecen, 2021. március 9. Újonnan érkezett Pfizer-BioNTech-vakcina a Debreceni Egyetem Klinikai Gyógyszertárában 2021. március 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az egymásnak ellentmondó információk özönében az oltás kezdetekor a községben is sokan bizonytalanok voltak, hogy kérjék vagy ne a koronavírus elleni vakcinát. Az új oltószerek – köztük a kínai és az orosz – megjelenésekor ugyancsak sok kérdés merült fel az emberekben, de mostanra egyre többen reménykedve várják az információt, mikor és hol kaphatják meg a védelmet.

Mudriczki József Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Mudriczki József polgármestertől megtudtuk, Parád szerencsés helyzetben van, hiszen a helyben működő kórház oltópontként is működik, így nem kell utazni, ha értesítést kapnak. Felkészült, tapasztalt háziorvosukban is bíznak a helyiek, így amint új szállítmány érkezik az egészségügyi intézményekbe, rugalmasan és gyorsan értesítik az embereket az oltási protokollt követve.

Itt az első körben az idősek otthonában szervezték meg az oltást, majd a helyben élő idős emberek következtek. A vakcinák folyamatosan érkeznek. A parádiak többsége megértette, nem érdemes válogatni a szerek közül. Mindegyik jobb, mint a betegség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában