természet

2021.04.02. 20:00

Szívszorító film készült a tiszai szeméthelyzetről (videó)

Dimitry Ljasuk legújabb alkotása A Tisza nevében címet viseli, és már megtekinthető az interneten.

HEOL

Korábban már portálunkon is írtunk a Tisza-tó megrögzött filmeséről, Dimitry Ljasukról, aki családjával még az egykori Leningrádból indult, majd Magyarországon találta meg számításait. Gyermekként alakult ki a vonzalma a Tisza iránt. A tározótóról forgatott kisfilmje gyorsan népszerű lett az internetes közösségi felületeken, tízezrek látták néhány hét leforgása alatt.

Dimitry továbbra sem távolodott el a Tiszától, olyannyira, hogy nemrég a tiszai szeméthelyzetről és a kárpátaljai hulladékproblémáról forgatott egy emberközeli történetet, amely a Tisza és Kárpátalja hulladékproblémáját mutatja be, valamint azt, miként küzd a két főszereplő és az önkéntesek az emberi felelőtlenség ellen.

Mint azt Dimity a Youtube-csatornáján megjegyzi, A Tisza nevében című film fő célja, hogy megértsük a problémát, és azt is, hogy milyen felelősséggel tartozunk a természet, a folyóink, tengereink iránt. A film emellett megoldást próbál kínálni arra is, hogy az emberek mit tehetnek azért, hogy a helyzet változzon. Az alkotó nem hibáztat senkit, nem felelősöket keres, helyette biztat és remél. Történeteivel és megközelítésével emberközeli és életszerű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában