Videón a nagy terasznyitás: újra megtelt élettel Eger belvárosa

Sokan kihasználták a terasznyitás első napját a hevesi megyeszékhelyen. Videókon mutatjuk be, hogy telt az enyhítés szombati napja Egerben.

Heol

20210424 - A kormány döntése értelmében újranyithattak a teraszok (a képek Egerben készültek) - Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Egymás után jelentik be a nyitást a különböző Heves megyei vendéglátóhelyek, hiszen szombattól a teraszokon már lehet vendégeket fogadni este fél 10-ig, a kijárási tilalom pedig 11 órakor kezdődik. Szombaton úgy döntöttünk, megnézzük, hogyan zajlik Eger belvárosában a nyitás első napja. A megyeszékhely szívéhez érve örömmel tapasztaltuk, hogy szeretett városunk újra megtelt élettel.

Szinte az összes vendéglátóhely megnyitotta teraszát és ezt sokan ki is használták. A rendőri jelenlét természetesen nem maradhatott el, a hatóságok fokozottan ellenőriztek a belvárosban, s ügyeltek a rendre. Az általánosságban elmondható, hogy a vendéglátóhelyek nagyon figyelnek a szabályok betartására.

A legtöbb helyen csak korlátozott számban fogadnak vendégeket, s ügyelnek arra, hogy a benti helyiségbe az arra járóknak semmilyen körülmények között ne kelljen tartózkodniuk. Vendéglátósok tucatjai lesik a fogyasztók kívánságát, törekedve arra, hogy a jelenlegi helyzet mindenkinek a legkényelmesebb legyen.

Mint arról korábban beszámoltunk, vegyes érzésekkel várták a hétvégét a vendéglátóhelyek, melyek hosszú idő után – ha korlátozott módon is – de végre helyben fogyasztó vendégeket is fogadhatnak. Az aggodalom azonban úgy tűnt, felesleges volt, az emberek kedvét az időjárás szem vette el. A teraszon enni-inni ugyanis csak jó időben kellemes, s szombaton ez szerencsére meg is adatott, igaz a szél időnként alaposan felerősödött, a napsütés azonban mindenkit kárpótolt mindezért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában