tudomány ünnepe

2021.11.15. 12:29

A kutatási lehetőségekről is szóltak Egerben

M. H.

A hónap elején tartotta a Magyar Tudományos Akadémia a nyitóünnepségét a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából. Az eseménysorozathoz minden évben csatlakozik az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem is. Ennek keretében a pedagógiai kar ülésezett hétfőn a Líceum kápolnájában. Dr. habil Szűts Zoltán, a pedagógiai kar megbízott dékánja köszöntőjében elmondta, ez a tudománynapi diskurzus egy neveléstudományi pályázat záró akkordja.

– Több szempontból is is rendkívül izgalmas, mellyel egyre közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy a köznevelésben is igyekezzünk művelni a tudományokat – tette hozzá.

Beszélt ezen kívül a digitális oktatásról is, szavai szerint hirtelen szakadt rájuk az online tanítás bevezetése, a mindennapokra való átültetése. Kifejtette, sok mindent felszínre hozott ez az időszak, így a digitális kompetenciák hiányát, vagy azt, hogyan lehet közösséget kovácsolni az online térben. Az ezt követő előadások végén a résztvevők kérdéseket intézhettek egymáshoz, illetve kicserélhették tapasztalataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában