időjárás

2021.11.30. 20:11

Szakad a hó a Mátrában – Fotó, videó

Kedd estére a Mátrát is elérte a havazás.

Heol

Forrás: I love Mátra/Facebook

Kedd estére az ország legmagasabb pontja is fehérbe öltözött, s ez jól látható a Kékestető webkameráján is.

Az I love Mátra közösségi oldalán pedig Mátrafüredről posztolt fotókat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a köpönyeg.hu tájékoztatása szerint szerdán a nap első felében még előfordul szitálás, majd délnyugat felől átmenetileg csökken a felhőzet, rövid időre a nap is kisüt a Dunántúlon – de aztán rétegfelhők sodródnak hazánk fölé. A délnyugati szél többfelé erős, néhol viharos. 6-12 fok közé enyhül a levegő.

Csütörtökön beborul az ég, és sokfelé alakul ki eső, akár kiadós mennyiségben. A délnyugati szél napközben északnyugatira fordul és többször megélénkül. 5 és 10 fok között változik a hőmérséklet délután.

Pénteken reggelig délen és keleten még valószínű eső, amit rövid ideig havas eső válthat fel; majd északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. 2 és 7 fok közé esik vissza a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható.

Szombaton változóan felhős, átmenetileg nyugodtabb időre van kilátás. Reggel országos fagy lesz, délután is csak plusz 1, plusz 6 fok várható.

Címkék#havazás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában