Biztonság

2022.05.05. 08:30

Javul a közbiztonság Gyöngyösön

Ügyeleti rendszert alakítanak ki a bázison.

Sz. Sz. I.

Juhász Gábor és Mácsár Lászlóné tavaly kaptak robogót

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

Nyolc és fél millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert telephely kialakítására a városi civil alapból a Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület, tájékoztatta portálunkat Juhász Gábor egyesületi elnök. A részletekről Mácsár Lászlóné elnökhelyettes beszélt.

A leendő bázisunk a Fuvaros utca 1. alatt lesz. Ezt a közművesítés nélküli, beépítetlen ingatlant a képviselő-testület bocsátotta a rendelkezésünkre.

A telken irodakonténert helyezünk el. Szerdán jártunk Gödöllőn a kivitelezőnél, hogy kiszemeljük magunknak a megfelelőt, amely legkésőbb 60 napon belül megérkezik. Addig ki kell ásni a telken az alapot, betonozni, a közműveket be kell vezetni, szerződés szerint ez az egyesületünk feladata. Itt központosítva tárolhatjuk az eszközeinket, a személygépkocsinkat és a robogóinkat, lesz azoknak mobilgarázs – összegezte Mácsár Lászlóné. 
Az elnökhelyettes szerint sokkal eredményesebb lesz a munkájuk a bázis segítségével, mert épp a legfertőzöttebb terület, a Durándának nevezett városrész tőszomszédságában épül meg.

Saroktelek a miénk, jól rálátunk majd azokra az útvonalakra, amelyeken jelentős az illegális szerek, illetve a hulladék, valamit a lopásból származó javak szállítása.

Ügyeleti rendszert is kialakítunk itt, hogy a járőröző kollégák azonnal reagálni tudjanak, amennyiben hívás érkezik egy esetleges jogsértés vagy bűncselekmény szemtanújától. Megfelelő hely lesz a szoros kapcsolattartásra a rendőrséggel és a városrendészettel is – emelte ki Mácsár Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában