Döntés

2022.05.14. 19:11

Kiírták a választást Szarvaskőben, miután feloszlatta magát a testület

A község önkormányzatának hivatalos honlapján a minap közzétett határozat szerint a helyi választási bizottság július 24-re, vasárnapra, tűzte ki a szarvaskői időközi önkormányzatiképviselő- és polgármester-választást.

Sz. M. L.

Szarvaskő a magasból

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A május 12-i, csütörtöki keltezésű dokumentum azt tartalmazza, hogy a kampányidőszak június 4-től a választás napjáig tart majd, szavazni pedig a megjelölt napon reggel hattól este hét óráig lehet majd.


A Margit-forrás körül kialakult felháborodást követően Nahóczki László lemondott az alpolgármesteri címéről, majd a szarvaskői képviselő-testület a megbízott vezető, dr. Zsirai Sándor javaslatára feloszlatta magát. A választásig a képviselők ügyvivő testületként intézik a település ügyeit.

 
Egyébként a nyár folyamán a falu választópolgárainak új polgármestert kellett volna választania, ugyanis Nahóczki László azért vezette a községet, mert még ezen események előtt Szabóné Balla Marianna polgármester lemondott a tisztségéről. Portálunknak korábban  azt mondta, a nyugdíjas éveit szeretné tölteni. Mint fogalmazott, úgy érezte a település fejlődésnek indult, jó irányba halad.

 

Címkék#választás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában