Vetélkedő

2022.06.03. 16:09

Rendhagyó történelemverseny színhelye volt a kisnánai vár (fotók)

Rendhagyó tanulmányi vetélkedő zajlott a kisnánai várban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A vár adott otthont pénteken a hetedik-nyolcadik osztályos iskolásoknak kiírt Kalandozó Országos Történelmi Vetélkedő döntőjének. Juhászné Koklács Éva versenyszervező arról tájékoztatta lapunkat, hogy idén 51 csapat nevezett a versenyre az ország különböző pontjairól, a kisnánai döntőbe tíz tankerület tizenkét csapata jutott. 

– A megmérettetés témája a Pragmatica Sanctio és kora volt. A döntő nem hagyományos tanulmányi vetélkedő, inkább ügyességre, együttműködésre, leleményességre késztette a csapatokat. A csapatok verseny során megszerzett tudásukra épült a totó, a vaktérképen történő helymeghatározás, a kor eseményeinek időrendi sorrendbe állítása. Volt egy előzetes feladat is, medált kellett tervezni. A döntőben vitézi próbák is vártak a csapatokra, például gólyalábon járás, botvívás, íjászat, kelevézdobás. Gasztronómiai- és kézműves feladat, továbbá Logi-vár építés is várt a résztvevőkre – tájékoztatott Juhászné Koklács Éva.

A döntőt végül Tokaj csapata nyerte Rétság, illetve Hort iskolásai előtt. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában