Rendezvény

2022.08.01. 07:27

Nagy bulira készülnek Mátraderecskén

Augusztus 26-27-én immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a Palóc Párnafesztivált a községben.

B. K.

A korábbi években is jó hangulatban telt a rendezvény

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mint azt Forgó Gábor polgármestertől megtudtuk, a programok finomhangolása zajlik, de a plakát már elkészült. Ami már bizonyos, hogy idén is több helyszínen, gazdag programokkal, remek koncertekkel, színpompás felvonulással, jó hangulattal, ínycsiklandó ételekkel várják az érdeklődőket. 

A község legnagyobb idegenforgalmi rendezvénye péntek délután fél ötkor a Népművészeti házban kezdődik a Hagyományaink újraélése című kiállítás megnyitójával. Délután ötkor a Mofettában Erdély örökségéből kapnak ízelítőt a látogatók, ahol a bodonyi Les Gábor és Les Norbert népi iparművészek, fazekasmesterek remekeiből nyílik tárlat. 

Este fél hattól könnyűzenei koncertek követik egymást a sportcsarnok udvarán.

Másnap délelőtt 10 órakor a családokat várják a népművészeti ház udvarára, ahol kézműves foglalkozásokat tartanak. Ezzel párhuzamosan a sportcsarnok udvarán helyi ételekből készítenek kóstolót a vendégeknek. A főként palóc étkeket délben kínálják.  

Délután két órától a sportcsarnoktól indul a színpompás palóc felvonulás, amelyen kicsik-nagyok viseletben, énekelve szórakoztatják a közönséget. Délután a helyi kisdiákok mutatkoznak be, majd köszöntik a testvértelepülések delegációit. Este hattól újra koncertek váltják egymást. A legnagyobb zenei csemegének az este nyolc órakor kezdődő, másfél órás, Bikini nagykoncert ígérkezik. Mint korábban írtuk, a tűzijáték idén elmarad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában