Egyeztetés

2022.09.03. 13:41

Megszólalt az egyik bezárni tervezett egri intézmény igazgatója

Az EKMK igazgatója egyeztetne a válságkezelésről.

HEOL

Kisegér Fesztivál az Érsekkertben. A szervező Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) sorsa is kérdéses a polgármesteri bejelentés után.

Fotó: Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

Ahogy arról korábban beszámoltunk, válságkezelő csomagot állított össze a megyeszékhely önkormányzatának a vezetése. A javaslatokról Mirkóczki Ádám polgármester beszélt a péntek délelőtti sajtótájékoztatóján.

Több intézmény - így az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) - bezárását is kilátásba helyezte, hogy azok nullás rezsit produkáljanak. A bejelentés hullámokat vetett mind az egri, mind az országos híradásokban. Közleményben reagált az Evat. Zrt, de Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke, de a Fidesz önkormányzati frakciójána tagja, Juhász Ádám is.

Az újabb reakció Pataki Zsuzsannától, az Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatójától érkezett.

Közleményében azt írja, hogy a polgármester válságkezelést érintő bejelentése okán széleskörű kulturális ágazati egyeztetést kezdeményez az önkormányzati intézményi biztos és a Városi Kulturális, Idegenforgalmi és Szociális Bizottság bevonásával. Hozzátette: szerinte a jelen helyzettel kapcsolatos szakmai és jogi aspektusok kölcsönös megismerése és megvitatása elengedhetetlen feltétele egy ilyen típusú válság kezelésének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában