Bródy Sándor Könyvtár

2022.10.05. 13:06

El sem tudod képzelni, években kifejezve mennyit volt összesen nyitva a Bródy!

Meg tudod tippelni, ha összeadnánk, hogy az elmúlt hét évtizedben mennyit volt összesen nyitva a Bródy Sándor Könyvtár, hány évet kapnánk?

F. V. E.

Az egri Bródy Sándor Könyvtár szervezésében is rengeteg program lesz a hétvégén

Forrás: Huszár Márk /Heves Megyei Hírlap

Egész héten tart az Országos Könyvtári Napok, melynek különlegessége, hogy ekkor ünneplik, hogy hetven évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az olvasók előtt az egri könyvtár. 

Már korábban is beszámoltunk elképesztő adatokról az elmúlt hét évtizedéből, például, hogy hányan iratkoztak be összesen, vagy hogy mennyi könyvet kölcsönöztek már ki.

Ma sem maradunk megdöbbentő tények nélkül. 

Mit gondolsz, ha összeadnánk azt a rengeteg órát, amíg nyitva volt az olvasók előtt a Bródy kapuja az elmúlt 70 évben, hány napot kapnánk? Annyit már előre elárulhatunk, még években kifejezve is meghökkentő számot kapunk.  

– A nyitás óta 6169 napot, vagy 17 évet, vagy 148 ezer 73 órát lettünk volna nyitva, ha 0-24 órában vártunk volna az olvasás szerelmeseit – ismertette Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, az intézmény igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában