Advent

2022.11.14. 16:37

Fénytraktorral várják a karácsonyt Bodonyban

A múlt hét végén ismét felbukkant a faluban a fényfüzérrel díszített traktor Bodonyban. Adbventre a helyiek és a parádiak örömére készült.

B. K.

A próbakör is nagyon jól sikerült

Forrás: Szidónia Major/Facebook

Bodonyban a múlt hét végére készült el a Szidónia Majorban díszített fénytraktor, amely egy próbakört is tett a faluban a novemberi, ködös estében. Mint azt Torda Tibor, a major szakmai vezetője portálunk érdeklődésére elmondta, tavaly először indították el az ideiglenes, adventi járatot, hogy örömöt lopjanak az emberek életébe a várakozás napjaiban. 

Megtudtuk, hogy két traktort díszítenek fel fényfüzérekkel, amelyek advent vasárnapjain járják majd be a bodonyi és a parádi utcákat. - Tavaly is nagy siker volt a fénytraktor, így biztosak vagyunk abban, hogy idén is szívesen fogadják a látványt az emberek. Utast egyelőre nem lehet szállítani a járművökön, de jövőre egy pótkocsit is kapcsolnak a traktorokhoz, amelyen a közlekedés szabályainak megfelelően bárki felülhet az alkalmi szerelvényre.    
Az első hivatalos utat november 27-én este teszik meg, s azt követően minden vasárnap felbukkannak majd a községekben a fénytraktorok. A cél, hogy a karácsonyi készülődés időszakában egy kis ragyogást, illetve mosolyt csempésszenek minden kis és nagy traktor rajongó arcára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában