Felsőoktatás

2022.11.06. 16:01

Állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre várják a Gyöngyösre jelentkezőket

Meghirdette a 2023. évi keresztféléves felvételi eljárást a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusa.

Sz. Sz. I.

A keresztféléves tanulmányok februárban kezdődnek meg a gyöngyösi campuson

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az intézmény tájékoztatása szerint a jövő év februárjában kezdődő tanulmányok folytatására négy mesterképzési szakon hirdetnek meg jelentkezési lehetőséget állami ösztöndíjas és önköltséges formában egyaránt. 

A magyar nyelvű képzéseken levelező tagozaton lehet részt venni, nappali tagozatra jelentkezni az angol nyelvű tanulmányok esetén lehetséges. Eszerint magyar nyelven a vidékfejlesztési agrármérnöki, a turizmus-menedzsment, a vállalkozásfejlesztés, valamint a vezetés és szervezés szakon lehet februártól tanulni. A turizmus-menedzsment szakon belül választható specializációk az egészségturizmus és területfejlesztés, illetve a vidéki turizmus és vidékfejlesztés. Ez a szak indul magyar és angol nyelven is. A vezetés és szervezés szakon belül az emberi erőforrás menedzsment és szervezetfejlesztés, továbbá az információmenedzsment, valamint az üzletviteli tanácsadás specializációkra van lehetőség. 

A Károly Róbert Campus tájékoztatása szerint a keresztféléves felvételi eljárás jelentkezési határideje 2022. no­vember 15., a ponthatárokat pedig várhatóan 2023. január 24-én hirdetik ki. Közlésük szerint jelentkezni kizárólag elektronikusan, a www.felvi.hu oldal e-felveteli menüpontjában lehet. 

A jelentkezés hitelesítése ügyfélkapun keresztül történik, vagy a kinyomtatott hitelesítő adatlapot aláírva, 2022. november 20-ig ajánlott küldeményként postázni kell az Oktatási Hivatal budapesti címére. A campus felhívja a figyelmet, hogy a jelentkezési szándék csak a hitelesítés után válik érvényessé. 

A mesterképzési jelentkezésre vonatkozó fontos információ a kreditelismerési eljárás mikéntje. A gyöngyösi campus ezzel kapcsolatban arról tájékoztat, hogy a mesterképzési szakoknál a kredit­elismerési eljárás lefolytatása kötelező, amennyiben a jelentkező nem rendelkezik a felvétel feltételeként meghatározott teljes kreditértékű oklevéllel. További fontos tudnivaló, hogy a vidékfejlesztési agrármérnöki, a turizmus-menedzsment és a vállalkozásfejlesztés mesterképzési szakokon a jelentkezés feltételeként az intézmény motivációs beszélgetéseket is tart, melyekre online módon kerül sor. A motivációs beszélgetés részleteiről a jelentkező a jelentkezés során megadott e-mail-címére kap tájékoztatást. A felvételi eljárással kapcsolatos bővebb információ a campus tanulmányi osztályán kérhető. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában