Posták

2022.11.09. 13:36

Mindenképpen bezár a posta Újhatvanban, de van esély, hogy újra kinyissák

Hatvanban pénteken mindenképpen bezár az újhatvani posta, de van rá esély, hogy január elején újra kinyisson. Utóbbiról Horváth Richárd polgármester tájékoztatott, aki a fővárosban tárgyalt a lehetséges megoldásról.

T. O.

Az újhatvani posta épülete

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

– Kedden az Országházban vettem részt egy találkozón, ahol a kormány képviselőivel és a gazdaságfejlesztési minisztérium munkatársaival egyeztettünk a lehetőségekről – közölte a városvezető. – Az már most kiderült, hogy komoly városi szerepvállalásra lenne szükség. Ez ebben a kihívásokkal teli gazdasági helyzetben ez nem könnyű feladat. Elkötelezettek vagyunk az újhatvani postaszolgáltatás fenntartásában, de még nem látjuk, hogy ez mekkora kiadással járna a városnak. A tárgyalást folytatjuk.

Horváth Richárd a részletekről elmondta: a Magyar Posta vezérigazgatója mellett több más illetékest is megkerestek, a Parlamentben folytatott megbeszélésen pedig mások mellett Fónagy János államtitkár és Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt.

– A posta megmaradásának a feltételei nem egyszerűek, a tárgyalás során elhangzott például, hogy az üzemeltetés teljes költségének – a rezsi mellett a bérköltségnek is – az 50 százalékát át kellene vállalnia önkormányzatunknak – jelentette ki Horváth Richárd. 

– Ez az összeg még nem ismert. Tudni kell, hogy városunk költségvetése jövőre igencsak szűkös lesz, mivel a bevételi oldal mintegy egyharmada, becsléseink szerint 1,2 milliárd forint hiányzik. Ennek ellenére minden megteszünk, hogy a posta megmaradjon - hangsúlyozta a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában