Adózás

2022.12.08. 16:40

Eltűnő kedvezmények Hatvanban

A helyi adókról szóló rendelet egyszerűsítéséről is határoztak a képviselők a városvezetés novemberi ülésén.

T. O.

A hatvani uszoda jegyárai is változnak

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Eltörlik a kedvezményi rendszert, ám ezzel egyidejűleg a 2017-es szintre csökkentik az adómértéket. Horváth Richárd polgármester szerint így az eddig bonyolult rendszer átláthatóvá válik. A jövő évi költségvetésről a polgármester leszögezte: nehéz tervezniük, de stabil gazdálkodásuk következtében bizakodóan tekintenek a további időszakra. 

– Ha visszatekintünk az elmúlt évekre, láthatjuk, hogy az önkormányzat soha nem költött többet, mint amennyi a bevétele volt, a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően mindig tartalékkal fordultunk a következő évre. Azonban az előttünk álló időszak nagy kihívások elé állít minket is – fogalmazott. 

A képviselő-testület döntött arról, hogy 32,5 millió forinttal támogatja a helyi gyerekek úszásoktatását, de még nem látják, hogy az uszoda miként működhet majd. Horváth Richárd kiemelte, hogy az önkormányzat 16,5 milliós támogatást kapott a sportért felelős államtitkárságtól, s az összeg december 31-ig biztosítja a létesítmény működését. Mindeközben változnak az uszoda- és strandbelépők árai, Hatvan Kártyával 1500 forint lesz egy felnőttjegy, de jövőre már nem lesz elég a lakcímkártya felmutatása, a kedvezményes jegyárakhoz a Hatvan Kártya megléte is szükséges lesz. 

Az ülésen elhangzott, hogy december 22-től január 6-ig igazgatási szünetet tartanak a hivatalban, s bejelentették azt is, hogy immár több mint félszáz térfigyelő kamera vigyázza a város biztonságát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában