Zárva még

2022.12.29. 12:06

Még mindig nem sikerült megegyezni a füzesbonyi kisposta újranyitásáról

Az ország több száz postahivatalával együtt november 12-étől a füzesabonyi kisposta működése is szünetel. Még novemberben írtunk arról, hogy a város északi részben lévő postahivatal is szerepel azon a listán, amit – takarékossági okokra hivatkozva – bezárni szándékozik a Magyar Posta.

S. S.

Illusztráció

Forrás: Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

Az energiatakarékossági okokkal indokolt döntés ellen az érintett területeken lakók is tiltakoztak, és a képviselő-testület is többször foglakozott a kispostájuk bezárásával. Az alapvető problémát az jelentette, hogy a várost kettévágja a vasút, s mert előzetesen semmiféle egyeztetés nem történt ezért Nagy Csaba, Füzesabony polgármestere levelet írt a részvénytársaságnak. Ezek a lépések azonban nem vezettek eredményre.

Portálunk kérdésére a városvezető azt közölte, hogy jelenleg is tartanak az egyeztetések a Postával az újranyitás érdekében. A cég tett már összegszerű ajánlatot arra vonatkozóan, hogy az önkormányzatnak mennyivel kellene beszállnia ahhoz, hogy ismét működjék a kisposta – tudtuk meg. Egyelőre további egyeztetések várhatók.

Ahogy azt már megírtuk, sikerrel zárult viszont az egyeztetés a mátrafüredi posta ügyében, s az úgy tűnik, januárban kinyithat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában