Veszélyben

2023.01.17. 12:55

Az egri vaddisznótámadásról eddig nem érkezett bejelentés a rendőrségre

Az illetékes önkormányzatnál, vagy vadásztársaságnál lehet jelezni.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

– Az említett esettel kapcsolatban ez idáig nem érkezett bejelentés a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságra – közölte érdeklődésünkre a főkapitányság a múlt pénteken történt esettel kapcsolatban mikor is egy egri édesanya elmondása szerint edzésről tekert haza a 14 éves fia, egyszer csak furcsa zajt hallott és valami üldözőbe vette az utcájukban. Mint mondta, nyáron már látták a vaddisznót, s azt is észrevették, hogy a házukkal szemben szaporodnak a túrások.

– Ha valaki lakott területen belül hasonló eseményt tapasztal, vagy vadon élő állatot lát, jelezze azt az illetékes önkormányzatnál, vagy vadásztársaságnál – írta a rendőrség.

Hétfőn megkerestük az illetékes vadásztársaságot is, akik azt mondták, lakott területen szinte lehetetlen úgy kilőni az állatot, hogy az ne legyen veszélyes az ott élőkre nézve. Arról is beszélt az elnökük, hogy a vaddisznó csak két esetben szokott támadni.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában