Környezetszennyezés

2023.01.17. 16:03

Belső vizsgálatot indított a strand, mert habzott szombaton az Eger-patak

Habzott szombaton az Eger-patak, Ez Eger Termál Kft. részére küldött kérdéseinkre az Evat Zrt. sajtóosztálya azt válaszolta, környezetszennyezés nem történt.

Sz. M. L.

Forrás: Beküldött fotó

– A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei 2023. január 14-én vizsgálatot végeztek a patak érintett szakaszán, melyről jegyzőkönyv is készült. Ebben megállapítást nyert, hogy a kérdéses szakaszon található kifolyók az Eger Termál Kft-től vezetnek ki a patakmederbe. A szemle idején a kifolyók alatt minimális, két tenyérnyi habzás volt látható, továbbá PH mérés is történt, melynek értéke 7,08. Ez megfelelő tartománynak számít. A helyszínen szemlét tartott az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Egri Szakaszmérnökség szakembere is – válaszolták kérdéseinkre.

Mint írták, a kérdéses időpontban az Eger Termál Kft saját szakemberei szintén méréseket végeztek, hasonló eredménnyel.

– A cégnél indult belső vizsgálat megállapította, hogy a strand szakemberei január 14-én a napi rutinnak megfelelő feladataikat végezték és környezetszennyezés nem történt – közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában