Gyermekdiabétesz Nap

2023.01.19. 09:54

Gyakorlati tanácsokat adnak a cukorbeteg gyerekeket nevelőknek szombaton Egerben

Megnyitják az évet az egri cukorbetegek.

F. V. E.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Évnyitó és Gyermekdiabétesz Napot tartanak január 21-én a Bartakovics Béla Közösségi Ház dísztermében 14 órától.

A Cukorbetegek Egri Egyesületének elnöke Jakabné Jakab Katalin portálunknak elmondta, színes programokkal, vércukorméréssel, valamint tanácsadással is készülnek, és lehetőség nyílik majd arra, hogy csatlakozzanak az egyesületükhöz. 

A vendégek között szerepel dr. Domboróczki Zsolt felnőtt diabetológus, aki „Ki mint vet, úgy arat – közmondások a diabéteszre vonatkoztatva” címmel tart előadást. Dr. Czeglédi Marianna gyermek diabetológust és Szerencsiné Soós Andrea diabétesz szakápolót is meghallgathatják az érdeklődők. Szó lesz például újdonságokról, melyeket az egyes típusú diabétesz kezelésben alkalmaznak, és gyakorlati tanácsokkal látják el az egyes típusú cukorbetegek gyerekeket nevelő szülőket. 

– A Gyermekdiabétesz Nap alkalmából megemlékezünk arról, hogy 1922. január 11-én adta be Frederick Banting, az inzulin feltalálója, az első életmentő inzulint, amivel sok cukorbeteg gyermeket mentett meg a közeli biztos haláltól. Az inzulin azóta is az életet jelenti az egyes típusú cukorbetegek számára – hangsúlyozta Jakabné Jakab Katalin. 

Lehetőség lesz személyesen és online is részt venni az eseményen. Aki interneten keresztül szeretné követni a programot, az írjon e-mailt az [email protected] címre a link kérése miatt.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában