Visszatekintő

2023.01.15. 13:03

Halállal fenyegetőztek Nagykökényesnél, közúti ellenőrzésből lett lincshangulat Tarnazsadányban

Az elmúlt évre is jutott lincselésnek nevezett cselekedet szűkebb hazánkban.

Dr. Szalay Zoltán

Rendőrök Tarnazsadányban

Forrás: tenyek.hu

Nagykökényesen tavaly júliusban néhány helyi lakost vádolt egy család azzal, hogy miattuk került kórházba a fiuk - derült ki a Metropol, majd portálunk beszámolójából. Holott a megvádolt család feje csupán segíteni rohant oda a súlyos autóbaleset színhelyére. A rokonság leszámolásra készült.

Egy szemtanú arról beszélt, hogy egy parkoló autóban ülve látta, amint nagy sebességgel jött egy Opel Astra. Fékezett, de nem tudta bevenni a kanyart, és frontálisan nekiütközött egy szabályosan haladó terepjárónak, amiről az Opel visszapattant. Azonnal hívta a 112-t, mert látta, hogy a hátul ülők homloka véres. A terepjáró utasai szerencsére nem sérültek meg. Egy tizenéves gyerek sebesült meg a legjobban. A tanú családtagjai futottak oda segíteni. A sérült családtagjai ütlegelni kezdték a segíteni akaró férfit, mondván, ő okozta a sérüléseket. A családját is megfenyegették.  

- Közölték, hogy meg fognak minket ölni, ha nem adjuk ki nekik az apósomat, mert „neki kell az az ember, vagy ránk gyújtja a házat". Amikor látták, hogy nem érnek célt, azt mondták, hogy adjunk nekik 4 millió forintot, akkor békén hagynak minket - írta a Bors a fenyegetőzésről.

Az ígért leszámolás napján helyi információk szerint nem volt jele annak, hogy bárki bármilyen rendbontásra készülne. 

Tavaly október végén ezt közölte prevenciós közösségi oldalán a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság: Közúti ellenőrzésnek indult az intézkedés Tarnazsadányban, a Dózsa György úton, ám egy 20 éves helyi férfi, ifj. N. I. úgy döntött, nem áll meg a rendőri jelzésre. Továbbhajtott, s bemenekült egy közeli családi házba. Az intézkedő főtörzszászlós utánaszaladt, ám a ház előtt az ifjú apja állta útját, de nem tudta megakadályozni az intézkedés folytatását. Ifj. N. a házból menekülés közben ellökte a rendőrt, aki járőrtársával együtt testi kényszert alkalmazott vele szemben, és megbilincselték. 

Ám ekkor a helyszínen megjelent 30–40 feldühödött környékbeli. Szidták az intézkedőket, megöléssel fenyegették őket. Mégis sikeresen előállították ifj. N. I.-t.

Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő megerősítette a hírt, s kifejtette, az előállított fiatal elismerte, hogy ő és utastársa is kábító hatású szert fogyasztottak. Nem volt érvényes vezetői engedélye sem, sőt eltiltás hatálya alatt vezetett autót. Az ügyben feljelentést tettek hivatalos személy elleni erőszak miatt az illetékes ügyészségen. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában