Program

2023.01.09. 08:27

Nem engednek a diákok a negyvennyolcból - hamarosan indul a Kalandozó Kisnánán

Történelmet ismerő, vitézi próbákat kiálló diákokat várnak.

Sz. Sz. I.

Az egyik nemes vitézi próba az íjászat

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Január 20-ig lehet jelentkezni a hagyományos Kalandozó Országos Történelmi Vetélkedő idei versenysorozatára, tájékoztatott a megmérettetést meghirdető Hatvani Tankerületi Központ és a kisnánai Szent Imre Általános Iskola. 

Az először 2005-ben meghirdetett, szakmailag elismert általános iskolai tanulmányi verseny minden évben a magyar történelem más korszakára fókuszál. A hetedik-nyolcadik osztályos tanulókból álló négytagú csapatok számára idén A haza minden előtt elnevezéssel az 1848–49-es forradalom és szabadságharc története, kultúrája, művészete lesz a téma. Az első két, levelező forduló után a döntőt, szokás szerint, a kisnánai várban rendezik meg, várhatóan június elején. 

Juhászné Koklács Éva versenyszervező elmondta, hogy az előző esztendőben az ország több mint félszáz csapata küzdött meg a kisnánai döntőbe kerülésért, ahová végül tíz tankerület tizenkét gárdája jutott be. A végjátékban nemcsak elméleti kérdések, de vitézi próbák is vártak a csapatokra, például, botvívás, íjászat, kelevézdobás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában