Köztisztaság

2023.02.21. 13:18

A korszerű seprőgépek Dobó téri átadásakor sem maradt el a közéleti botrány emlegetése

Új, zöldterület és szilárd burkolat fenntartó gépek és munkaeszközök átadására-átvételére invitálta az érdeklődőket és a sajtót Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a Városgondozás Eger Kft., valamint az Agrolánc Kft. a Dobó térre kedd délelőttre. Az eseményen is szóba jött az a közéleti botrány, ami a város cégei körül zajlik.

S. S.

A Városgondozás gépparkja háromütemű lecserélésének második szakaszában 110 milliót költöttek

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A gépátadó eseményen – amelyen részt vett és beszédet mondott Mirkóczki Ádám polgármester – egy-egy Mathieu muntifunkcionális és Green Machines multifunkcionális seprőgépet, valamint egy járdamosóval felszerelt ANTONIO CARRARO traktort mutattak be és bocsájtottak a városgondozási cég rendelkezésére.

Mirkóczki Ádám beszédében emlékeztetett arra, hogy a város nem megfelelő tisztaságáról a lakosság részéről érkező kritikák is közrejátszottak abban, hogy csaknem három évvel ezelőtt háromütemű gépparkfejlesztést jelentett be. Történt mindez a Covid-járvány kellős közepén, az anyagi erőforrások hiánya ellenére.

– A többnyire kritikus észrevételek hatására úgy döntöttünk, hogy a Városgondozás régi, elavult, húszéves flottáját igyekszünk egy háromütemes gépparkfejlesztéssel jó tíz évre rendezni – fogalmazott a városvezető.

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A polgármester szavai szerint az első ütem tavaly realizálódott, közel 140 millió forintnyi beszerzéssel, a most rendelkezésre bocsájtott eszközök pedig már a második ütem részét képezik, s értékük bruttó 110 millió forint körüli. A jelenleg rendelkezésre álló eszközök életkora 15-18 éves volt.

– Azt gondolom, hogy a XXI. században egy vármegyeszékhelynek elemi feltétele köztisztaság szempontjából, hogy a technológiája, infrastruktúrája modern legyen, hatékony legyen, a mai kor kihívásainak – főleg egy turisták által keresett városban, mint Eger – magas színvonalon megfeleljen – hangsúlyozta.

A fejlesztést egyébként történelmi léptékűnek nevezte, olyannak, amilyen mértékű az elmúlt 25-30 évben nem volt ezen a területen. Meg is köszönte mindenkinek, aki ebben a projektben részt vett, s ami igazi csapatmunka volt.

Ennél a pontnál Mirkóczki Ádám kitért arra – a szerinte botrányos – közéleti helyzetre, hogy az egyik cégük vezetőjét, aki „a közpénzeket lopja ki a Városfejlesztési Kft.-ből, azt a közgyűlés bizonyos szereplői megvédik, azt az embert pedig, aki becsületesen végzi a dolgát, fejleszti a város gépparkját, gyarapítja vagyonát, mindenáron ki akarják rúgni”. Ezt a helyzetet a polgármester az egri közélet igazi botrányának nevezte.

– Büszkén vállalom, hogy a mi munkánk eredménye az itt van, az ő munkájuké pedig a rendőrségen, meg az ügyészségen – zárta gondolatsorát a polgármester.

A későbbiekben Juhász Géza, a Városgondozás Eger Kft. igazgatója mutatta be az eszközöket, illetve beszélt arról, hogy milyen módon történik majd a kezelőik betanítása, a gépek használatba vétele.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában