Programok

2023.02.13. 08:28

Egyedülálló társas hetet rendeznek az egri Bródyban

Hétfőtől péntekig minden könyvtári program a játék jegyében teli majd.

F. V. E.

Az egri Bródy Sándor Könyvtár

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Bródy Sándor Könyvtár február 13. és 17. között egyedülálló társas hétre hívja a játékos kedvűeket. 

A tavaly nagy sikerrel megrendezett társasjáték napot idén folytatják, február 14-én, kedden 16 órától társasjátékozni hívnak minden játékos kedvű érdeklődőt. Számos új játékkal is készülnek a társas napra, például a Szerelmes levél és a Carcassonne alap új kiadásaival és a Minecraft-Builders & Biomes-szel. S nem ez az egyetlen program, amivel készülnek

A jó társasjáték megtanít arra, hogyan kell csapatban gondolkodni és együtt dolgozni. Legyen logikai, stratégiai, ügyességi vagy bármilyen más, kitűnő szórakozást nyújt és aktív közösségi élményt ad. A jó versenyszellem, az odafigyelés a társakra és az ellenfélre, valamint az intenzív agymunka mind-mind elsajátíthatók a társasjáték segítségével.

– Könyvtárunkban éppen egy éve nyílt lehetőség a társasjátékok kölcsönzésére, helyben használatára. A Bródy JátékTár projekt új programokat is inspirált az elmúlt évben, például az Egyedülálló Társas Napot, az Egri Társasjáték Klub rendszeres programjait, valamint a Bródy Társas Pikniket a Dobó téren és az Érsekkertben. Könyvtárunkban jelenleg 466 darab kölcsönözhető társasjátékból választhatnak a Bródy JátékTár tagsággal rendelkezők – mondta el portálunknak Szécsényi Orsolya könyvtáros, aki hozzátette, minden korosztály számára érdekes és izgalmas játékokat biztosítanak. 

Hétfőn 17 órától Bébillér lesz, a mese, a játék és a farsang jegyében. 

Az Egri Társasjáték Klub tagjai és a könyvtárosok február 14-én társasjátékok szabályait ismertetik, délelőtt iskolás csoportokat, délután pedig minden korosztály képviselőit várják a könyvtárban. A programra 16 órától folyamatosan lehet érkezni, a megfelelő játékidőt a regisztrációs űrlapon lehet bejelölni. Regisztráció a könyvtár honlapján, facebook oldalán vagy ezen a linken lehetséges. Számos játék közül válogathatnak az érdeklődők, lesz például Dixit, Mysterium, Kuruzslók Quedlinburgban és Egy szép új világ is. A társasjátékokat a beiratkozott olvasók játéktári tagság megváltásával kölcsönözhetik, tudtuk meg Szécsényi Orsolyától. 

Szerdán 16 óra 30-tól romantikus kvízdélutánt rendeznek a Bródyban, amihez regisztrálni szükséges. Csütörtökön pedig délután 2-től kártyaklubot tartanak. 

Pénteken 10 órától a Harlekin Bábszínház Körös-körül, Játékos geometriák kicsiknek című előadását nézhetik meg az érdeklődők jegyvásárlás után. Szintén pénteken társasjáték klub is lesz 14 órától. 

Akciókkal is készülnek a hétre. A könyvtár minden részlegébe féláron lehet beiratkozni 14-én és 15-én, és kedden meg lehet pörgetni egy rulett kereket is, így kedvezményekhez és könyvtári ajándékokhoz lehet jutni. Emellett egész héten a megbocsátás hetét tartják, azaz késedelmi díj megfizetése nélkül vihetik vissza lejárt kölcsönzési határidejű könyveket.  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában