Bölcsődék napja

2023.04.21. 21:28

Hatvanban hetven éves a bölcsődei ellátás

Hatvanban április 21-én, a Bölcsődék Napján központi ünnepségen köszöntötték az ágazat helyi dolgozóit. A városban idén hetven éves az ellátás. Hamarosan új bölcsőde is épül.

T. O.

Gyerekek is felléptek az eseményen

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A Mátra alján, Abasáron kínált, csodás vendégház hirdetése olyan precíz és összeszedett, mintha céges prezentációra készült volna. Mélyedjen el egy jó példában és persze lessen be az Abasáron kínált otthon párját ritkítóan elegáns albumába a helyi ingatlanpiac kínálatban!

– Ez a nap különösen kedves számunkra, hiszen 70 éves a Mohács utcai bölcsőde. Ez alkalomból szeretettel köszöntöm a bölcsődei dolgozókat, nagyon szépen köszönöm munkájukat – mondta Horváth Richárd polgármester az Ady Endre Könyvtárban megjelenteknek, egyben sok örömet és sikert kívánva további tevékenységükhöz. Hozzátette azt is: sikerrel pályáztak egy új bölcsőde kialakítására, amelynek megvalósítási munkálatai hamarosan elkezdődnek.

A kezdetekről Semperger Katalin, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat vezetője elmondta: az első bölcsőde a Rákóczi úton, húsz férőhellyel nyitotta meg a kapuit, majd 1963-ban az intézmény átköltözött a Mohács utcába, ahol 24 férőhellyel fogadja a mai napig a gyerekeket. A Mohács utcai mellett a Hajós Alfréd úti bölcsőde működése is meghatározó a város életében, ugyanis az intézmény 84 gyermeket fogadhat.

Az esemény vendégei között volt Tóth Bertalanné is, aki 30 évig vezette a Mohács utcai bölcsődét.

Az ünnepségen a bölcsődei dolgozók közül hárman részesültek elismerésben: Vígh Endréné Erika, Molnár Alexandra és Tóthné Falcsik Ildikó. A szervezők végül felolvastak egy 70 évvel ezelőtti brigádnaplóból is, ami többek között az akkori dolgozók neveit is tartalmazza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában