Feljelentés

2023.04.04. 14:43

Kiderült végre, kit jelentett fel Gyöngyös polgármestere

A Mi folyik itt Gyöngyösön? nevű Facebook-oldal, illetve azon belül Pető Dorián Valér ellen indított pert a gyöngyösi önkormányzat

Sz. Sz. I.

A gyöngyösi városháza

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Portálunk levelet kapott Pető Dorián Valértól, amelyben azt írta, hogy Hiesz György, Gyöngyös polgármestere a Mi folyik itt Gyöngyösön? nevű facebook-oldalt, illetve magát a levél íróját jelentette fel a közelmúltban.

"Önök írták meg, hogy Hiesz György polgármester feljelentést tesz egy Facebook-oldal ellen, de ugyanő nem adott tájékoztatást arról, hogy pontosan melyik oldal, melyik cikkét sérelmezi. A napokban kaptam meg az Egri Törvényszék levelét, melyből megtudtam, hogy a Mi folyik itt Gyöngyösön? facebook-oldalt, azon belül személyemet jelentette fel. Felperesi oldalon a gyöngyösi önkormányzat áll, mégis személyiségi pert indítottak ellenem. Három cikk miatt, amiből kettő olvasói levél volt" – áll Pető Dorián Valér szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében.

Ahogy arról portálunkon már beszámoltunk, a gyöngyösi képviselő-testület február 23-i ülésén Hiesz György polgármester képviselői kérdésre válaszolva a következő bejelentést tette.

– Az egyik közösségi médiumban folyamatosan megjelenő rágalmazás, becsületsértés ügyében tárgyaltam ügyvéddel, és feljelentést kezdeményeztem a közösségi médium ellen. Ehhez megtettük a szükséges jogi lépéseket – jelentette ki akkor Hiesz György. 

A bejelentés után portálunk a részletek iránt is érdeklődött a gyöngyösi polgármesteri hivatalnál. Megkeresésünkre Pifkó Tamás, a polgármesteri kabinet kommunikációs vezetője februárban azt válaszolta, hogy Hiesz György a későbbiekben fog tájékoztatást adni az ügy részleteiről. Kedden délelőtt újra megkérdeztük a gyöngyösi városházát ez ügyben.

– A feljelentés kapcsán az önkormányzat még nem kapott visszajelzést a bíróságtól. Amíg ez nem érkezik meg, addig nem tudunk információkkal szolgálni. Azt követően azonban természetesen teljes körű tájékoztatást adunk majd – válaszolta Pifkó Tamás.

Szintén kedden délelőtt Pető Dorián Valér az érdeklődésünkre azt válaszolta, hogy jelenleg várja az Egri Törvényszéktől a dokumentumokat. Amint azok megérkeznek, tájékoztatja portálunkat azok tartalmáról. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában